tisdag, maj 08, 2007

Persson går i Schröders fotspår

Det verkar som om Göran Persson går i sin tyske partikamrats Schröders fotspår. Först en valförlust. Sedan ett nytt uppdrag och det utan partifärg hos konsultföretaget JKL.
På deras hemsida kan man läsa vad företaget erbjuder:

JKL bidrar till att våra kunder uppnår mätbara värden i förhållande till sin verksamhet, som exempelvis en rättvisande börskurs; ett kommunikativt ledarskap; ett högt förtroendekapital i samhället eller ett starkt varumärke.

Frågan är hur varumärket socialdemokraterna påverkas av Perssons nya uppdrag. Och vad som händer med förtroendekapitalet för politiskt förtroendevalda. Jag hade hellre sett honom i bokbranschen eller som föreläsare i retorik. Men konsult?!

Andra som bloggar om Göran Persson, JKL, socialdemokraterna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"I Schröders fotspår" låter fasansfullt oroväckande, speciellt för den som vet vad Schröder har ställt till med:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=959&a=534362&previousRenderType=1

ilse-marie sa...

Skulle en borgerlig f.d. statsminister göra samma sak tror jag ingen skulle höja på ögonbrynen. Många i den nuvarande regeringen har ju en karriär eller starka kontakter inom reklam och kunsultbranchen. Problemen uppstår (i mitt tycke) om man som Carl Bildt har diverse styreleuppdrag och aktier och sedan går tillbaks till en ledande ministerpost. Det gör knappast Persson.
Däremot kan man ju rent etiskt ha invändningar och önska att en politiker väljer yrke efter värderingar. Men världen förändras, och kanske det är bra om inte reklambranchen helt domineras av människor med borgerliga värderingar.
Men, jag tror som du - socialdemokratin kommer ta skada av detta och tilltron till politiker. Perssons anseende kunde väl knappast bli sämre ändå....

monica sa...

Tycker du synd de så kallade centerpartisterna som igentligen ligger till höger om högern?
Är det synd om dom för att de knarkat eller för att de inte syns i media på länge tror du?