onsdag, maj 23, 2007

Seger för facket!

Idag konstaterade den av EU utsedda generaladvokaten att Byggnads agerande i Vaxholmskonflikten inte strider mot EUs fria rörlighet. Vi som stöder den svenska modellen uppskattar att det som utlovades i samband med att Sverige anslöt sig till EU också gäller vid prövning.

Däremot är säkert Maud Olofsson, Fredrik Federley, Christofer Fjellner med flera rejält besvikna nu när EU faktiskt talar om att det inte är rimligt att lönediskriminera andra EU-medborgare.

En annan glädjande nyhet idag är att det nu kommer att bli lättare att äta schyst. Det är Hotell & Restaurangfacket som presenterar listor över hotell, restauranger och barer som har kollektivavtal. För övrigt så är det bara att gratulera alla medlemmar i detta fack som förhandlat fram en av arbetsmarknadens högsta löneökningar. Bra jobbat!

Andra bloggar om facket, Vaxholm, Byggnads, politik, Maud Olofsson, Fredrik Federley.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Seger för facket, kanske.

Förlust för baltiska byggnadsarbetare och deras familjer, definitivt.

Men vem bryr sig om balter? Det borde väl räcka för dom att vara av med nazism och kommunism; inte ska dom väl mopsa upp sig och konkurrera med svenskar också?!

Rasism och egoism blir inte bättre för att man klär det i ett fåraskinn. Du borde skämmas!

Anonym sa...

Jag tycker det är en seger för alla arbetare även dom baltiska. För varför ska dom ha sämre betalt än dom svenska arbetarna.
Men om man inte tycker dom är lika värda som andra arbetare då ska man tycka som Anonym.

Ola

Anonym sa...

Well, vinner Byggnads kan allt fortgå som förut. D v s svartjobben fortsätter som förut under ledning av ett hycklande LO som förnekar sådant förekommer annat än på marginalen. Sverige är en ankdam.

Kossan som rymde sa...

Sverige har överhuvudtaget inte i EU att göra.

Eva-Lena Jansson sa...

Att Sverige är med i EU har medborgarna bestämt. Så därför sla vi göra det bästa för att påverka den förening som vårt land är medlem i. Och för den som hörde Jens Stoltenbergs tal på socialdemokraternas tillväxtkongress framgick det mycket tydligt att även länder, i det här fallet Norge, som inte är med i EU ändå påverkas av samma beslut.