tisdag, maj 22, 2007

Eldsjälar som gör skillnad!

Vid olika tillfällen får man möjlighet att träffa människor som verkligen brinner för sina frågor. En sån person är Eva-Karin Persson från Karlskoga som fackförbundet Kommunal har utsett till årets eldsjäl 2007. Eva-Karin är kulturansvarig i Kommunals sektion i Karlskoga och motivet för att hon får utnämningen och ett stipendie:För ett brobyggande kulturarbete som sätter ljuset på viktiga fackliga frågor. Hon ser kulturen som ett sätt att engagera medlemmar och värva nya.
Kul att Eva-Karins arbete, som bland annat resulterat i flera konstutställningar, uppmärksammas.

En annan person som brinner för fackets idéer och som också har ett stort engamang för kultur är Wanja Lundby-Wedin, ordförande för LO, som idag också valdes till Europafackets ordförande. Vilket är stort, större än vad många i Sverige förstår. Grattis Wanja! Jag är både stolt och nöjd över det valet.

Och det behövs flera som Eva-Karin och Wanja. Fler som vågar säga ifrån på jobbet om felaktiga arbetstider och taskig arbetsmiljö. För även om en del (läs KDU och Federley) fortfarande inte har fattat att ensam inte är stark, så håller fortfarande fackets idéer. Arbetare i länder, förenen eder!

För övrigt så anser jag att det inte är humor att spruta vatten på statsministern oavsett vilket parti han företräder. Också Reinfeldt måste kunna gå på bio på med sina barn utan att bli ofredad.

Andra bloggar om Kommunal, facket, eldsjälar,
Wanja, politik, Reinfeldt.

Inga kommentarer: