måndag, maj 21, 2007

Sport engagerar på många olika sätt

Kunde idag konstatera att det inte bara är jag som tycker att tjejerna får för lite utrymme på NAs sportsidor. Några elever hade granskat sportbilagan under en period och kunde mycket riktigt konstatera att tidningen i sin bildrapportering gynnar idrottsutövande killar framför tjejer. På detta svarar sportchefen Uddling ungefär så här:
Ja men det hänger ihop med att det varit vintersäsong, så vänta bara till ridsäsongen för innan den kan man inte göra en ordentlig utvärdering.

Jaha. Var det så enkelt? Att tjejer rider och därför inte finns med när man rapporterar om slalom, skidor, friidrott, handboll, volleyboll, basket och nu fotboll?
Ok Uddling. Nu utlovas en kontiuerlig koll av sportrapporteringen med statistik och tabell, precis som det ska vara när det gäller sport. Lovar också att rapportera om ni riskerar ”nedflyttning eller kvalspel” på grund av ojämställd sportbevakning.

Och på tal om dåligt läge i tabellen så läste jag att Degerfors IFs tränare Mark Selmer har fått sin bil saboterad, efter flera förlustmatcher för laget. Någon har skruvat av hjulmuttrarna på bildäcken och dessutom framfört hot på telefon. Det finns starka misstankar att det är någon av fotbollslagets ”supporter” som är ansvarig för detta illdåd. Att vara engagerad i sitt favoritlag är en sak, men när man medvetet försöker skada andra personer så har man dels passerat gränsen för vad som kan anses vara sunt intresse och dessutom hamnat på fel sida om lagen.
En riktigt supporter stöttar laget i både mot- och medgång.

Andra bloggar om jämställdhet, sport.

1 kommentar:

Jessica E sa...

Bra skrivet! Har länge retat mig på NA:s otroligt "enkönade" sportrapportering.