söndag, maj 20, 2007

Solig söndageftermiddag på Berhns Arena

(bild från SVT)Idag var jag och femtonåringen och kollade på allsvensk fotboll i ett strålande solsken. Dessvärre en ganska tråkig match där backlinjen i ÖSK verkade tävla om hur många passningar i sidled man hinner med under 90 minuter. Synd att inte laget var lika skottvilligt. (Och bara som en parentes prislappen för att se allsvensk fotboll på sittplats: vuxen 170kr, ungdom 125kr. Billigaste biljetterna som finns att tillgå för en vuxen och en ungdom är 100kr + 60kr och då är det ståplats som gäller.)

En sak som jag funderar över är hur många personer, som utanför arenan beter sig ganska civiliserat, under en fotbollsmatch förvandlas vrålande neanderthalare som vräker ur sig oförskämdheter mot motståndarlagets spelare och domaren. Alla domslut mot det egna laget är allt som oftast feldömda. Och när en spelare i moståndarlaget, Edward Ofere blev skadad i slutet av matchen och blir liggande vid ÖSK-målet så buade hemmapubliken. Jag hoppas att flertalet skämdes när Ofere blev utburen efter slutsignalen. Den riktigt tydliga filmningen stod dessvärre en ÖSK-spelare för men då ropade publiken på straff istället.

Som tur lyckades ÖSK , med 11 spelare mot 9, ta en poäng mot Malmö FF tack vare målvakten Rickard Rickardsson som nickade in kvitteringen till 1-1. Jubel på läktaren och nästan 6500 personer lämnade arenan med en känsla av seger trots oavgjort. Så även jag och dottern som glatt konstaterade att matchen åtminstone slutade bra.

För övrigt var det rätt intressant att se miljöpartiets ombud jubla över de senaste opinionssiffrorna från Sifo som visar att partiet har ökat till 6,9 procent. Socialdemokraterna har 40,7 procent i samma mätning. Allting är relativt...

Andra bloggar om fotboll, Sifo.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja ja men kolla in den här !!
http://olaus.sprayblog.se/