tisdag, maj 01, 2007

Vem har hört talas om ett arbetarparti som bekämpar de arbetslösa?

Moderaternas partisekreterare fortsätter att fullfölja sitt partis parodi genom att leka arbetarparti. Det var säkert en och annan som gick på moderaternas valkampanj, men när folk sett resultatet av denna politik så vänder man sig direkt från detta låtsasröda parti.
Och när Schlingmann, deras partisekreterare, i en debattartikel påstår att moderaterna manifesterar styrka och solidaritet idag den 1:a maj så är det så man vill spy. Så otroligt lismande och i direkt motsats till den politik som nu genomförs.

Vid arbetarrörelsens manifestation i Örebro träffade idag Vanja som är arbetslös och som fått sin a-kassa sänkt med 1000kr. Var är moderaternas solidaritet med henne? Jag träffade en annan kvinna som ännu inte fått svar på sina frågor från moderata ledamöter i arbetsmarknadsutskottet. Var är styrkan bakom era ord? Nu när moderaterna gör fler ungdomar långtidsarbetslösa och sätter nya rekord varje månad. Var är förbättringarna?

För ett riktigt arbetarparti visar inte bara solidaritet med de som har jobb. Även de som som av olika orsaker saknar ett arbete ska omfattas av solidaritet, inte bara i ord utan också i praktisk handling. Så fortsätt med er parodi Schlingmann. Men tro inte att någon vare sig litar på moderaterna eller skrattar med er. Den moderata politiken gör möjligen folk förbannade och upprörda, men roar gör den inte även om ni bär er åt som narrar.

För övrigt så såg jag ett nyhetsinslag där centerpartisten Fredrik Federley uttryckte något som kunde tolkas som att han vill avskaffa 1:a maj som en ledig dag...

Andra bloggar om 1:a maj, Schlingmann, moderaterna.

2 kommentarer:

ilse-marie sa...

Det där med att avskaffa första maj kan jag mycket väl tro att de kommer försöka genomföra fram till nästa val. Det skulle väl sitta fint för svergiges nya arbetarparti! ;-)

Eva-Lena Jansson sa...

Just nu verkar moderaterna och regeringen vara beredd att genomföra vad som helst. Kanske har man redan gett upp valet 2010 och vill därför städa av det man planerat i flera år. Det som är sålt och avskaffat blir svårt att få tillbaka med tanke på att man dessutom gör sig av med det som är samlat i ladorna till svårare tider.