onsdag, juni 13, 2007

Förlust för borgarna två dar i rad

Igår fick Fredrik Reinfeldt och övriga i Allianslaget bita i det sura äpplet när man förlorade den prestigefyllda fotbollsmatchen mot oppositionen som vann med 3-1. Trots att hans borgerliga lagkamrater gjorde sitt bästa för att spela fram bra bollar till Reinfeldt lyckades vi med vår punktmarkering av honom. Undrar om inte till och med Säpo var lite imponerade över den bevakning som jag, Monica och Rossana skötte av statsministern.

Idag var det dags för partiledardebatten i riksdagen. Och även här fick den borgerliga gruppen se sig besegrad. Reinfeldt prövade härskarteknik mot Mona Sahlin som avstyrde detta enkelt genom att påpeka rätten att bli tilltalad med för- och efternamn som alla andra partiledare. Något som gjorde moderatledaren riktigt sur och som fick honom att använda tilltalet "partiledare Sahlin".

Mona Sahlin fick däremot inget svar från Reinfeldt om vad han tänker göra åt den fördelningspolitiska katastrofen som regeringens politik innebär. Ett svar talande nog.

Från 4 på eftermiddagen fram till 8 på kvällen debatterades regeringens proposition om En anpassad försvarsunderrättelseverksamhet. Förslaget innebär bland annat att Försvarets radioanstalt, FRA, ska få signalspana oavsett om signalerna överförs via radiovågor eller i kabel. Och trots att han angivit 10 minuter så behövde försvarsminister Mikael Odenberg 20 minuter för att klargöra den borgerliga regeringens agerande kring FRA-frågan samt framföra kritik mot socialdemokraterna för att vi inte varit tillräckligt förhandlingsvilliga.

Nu blir frågan uppskjuten ett år så möjligheten att göra förändringar i förslaget kvarstår. Om det sedan är tillräckligt för att lugna oss kritiker är en helt annan fråga.

Andra som bloggar politik, Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Mikael Odenberg, FRA.

Inga kommentarer: