torsdag, juni 14, 2007

Medvinden för socialdemokraterna fortsätter

medan förtroendet för den borgerliga regeringen minskar. Och nu får oppositionen hela 55,5 procent tillsammans i den stora opinionsundersökning som SCB gjort under maj där ca 7000 personer svarat på frågan Vilket parti skulle du rösta på om det vore riksdagsval någon av de närmaste dagarna?

Vilket ska jämföras med andra opinionsinstitut som ofta nöjer sig med ca 1000 personer så känns SCB mer tillförlitligt. Dessutom handlar SCBs fråga om just vilket parti man vill rösta på, inte vem man vill festa med.

Så nu kan partiordförande Mona Sahlin konstatera att socialdemokraterna under hennes ledning går till sommarlov med ett stöd på 45 procent av väljarna. Snacka om en flygande start!

För övrigt så tror jag att regeringen kommer att tappa ännu mer i opinionen efter dagens omröstning om FRA. Jag tror att det finns många medborgare som är bekymrade över att frågan och dess konsekvenser inte diskuteras mer. På dagens ledarsida i Expressen fanns uppmaningen till de borgerliga ledamöterna att inte trycka på ja-knappen. Fredrik Federley valde som enda borgerlig ledamot att inte rösta ja utan avstod istället från att rösta.
Andra bloggar om politik, socialdemokraterna, regeringen,
FRA.

3 kommentarer:

Alexandra sa...

Oj. Våra blogginlägg om opinionssiffrorna skiljer sig åt.

Skuncke sa...

SD verkar komma in i riksdagen, skönt.

Eva-Lena Jansson sa...

Till Alexandra: Det är väl bra. Och för övrigt så anser jag att det självklart att vi måste prata med människor i stället för att bara lita på opinionsunder-sökningar. Men.
Det känns ändå bra att det finns rätt många som icke godkänt till den borgerliga regeringens politik.
Till Skunke: Har vi läst samma undersökning? Enligt SCB får Sverigedemokraterna stöd av 3 procent. Vad jag vet så finns den en 4 procentspärr för att komma in i riksdagen. Eller hur menar du?