fredag, juni 15, 2007

Tuffare tag att vänta?

Jan Björklund har nu nominerats av enig valberedning till ny partiordförande för folkpartiet. Detta dagen efter att de fyra borgerliga partierna fått 40 procent tillsammans i SCBs stora opinionsundersökning. Om det kommer att ge någon effekt bland väljarna beror nog på hur många av folkpartiets sympatisörer som föredrar denna yrkesofficers tuffa framtoning. För dom som tvekar så rekommenderas till Katrine Kielos fantastiska folkpartitest.

En person som nu kritiseras för en alltför mjuk hållning är statsminister Fredrik Reinfeldt som organisationen Amnesty anklagar för undfallenhet mot Kina vid statsbesöket.

Vid partiledardebatten visade dock statsministern en tuffare sida. Tycker det är intressant att knappt några politiska kommentatorer gjort samma analys av Reinfeldts agerande vid partiledardebatten som tv-krönikören Johan Croneman gjorde. Härskarteknik är ju något som det faktiskt har skrivits rätt mycket om. Och för oss som deltagit vid statsministerns frågestund var det ingen nyhet att även Reinfeldt har andra sidor en den mjuka framtoning som visats upp i media.

Andra bloggar om politik, Jan Björklund, folkpartiet, Fredrik Reinfeldt, härskarteknik.

1 kommentar:

Irmeli sa...

Undfallenhet inte bara i mötet med Kina! Det var likadant med USA och Polen. Bra han får kritik. Hörde på nyheterna att flera riksdagsmän inom alliansen också kritiserar honom för det. Bra!

Har åtgärdat den där punkten, så nu ska det fungera. :)