fredag, juni 15, 2007

Moderaternas "nya" miljöpolitik

Idag presenterade moderaterna "en ny tids miljöpolitik" där man bland annat säger att "Vi eftersträvar en miljöpolitik som vilar på marknadsekonomisk grund, internationellt samarbete och personligt ansvarstagande".

Är det någon som hört talas om att marknaden hävdat ansvar för miljöns bästa framför ekonomisk lönsamhet? Detta utspel har ungefär lika hög trovärdighet som moderaternas lansering av "det nya arbetarpartiet".

Andra bloggar om miljö, moderaterna, politik

5 kommentarer:

Alexandra sa...

Ja, först är de de "nya moderaterna", sedan är de det "nya arbetarpartiet" och nu är de det "nya miljöpartiet". Som Peter Eriksson så korrekt sade i Kammaren - Storebrorspartiet - det är vad de är!

Tobias Struck sa...

Tack för ännu ett bra inlägg och grattis till dina framgångar som bloggare!

Eva-Lena Jansson sa...

Till Alexandra: ja visst är de påhittiga. Frågan är vad som är nästa "nya".
Till Tobias: tack men vad avses med framgångar som bloggare?

Anders Wallner sa...

Hej Eva-Lena! Tack för senast! Hoppas du hade trevligt och inte tog illa upp av mina korta svar, diskuterar gärna vidare skillnaderna (och likheterna) mellan vänstern och grön ideologi.

Eva-Lena Jansson sa...

Till Anders: tack själv! Jag hade en jättetrevlig kväll. Vi kommer nog hinna diskutera den frågan många gånger under den här mandatperioden. Och det är nog inte bara jag som är nyfiken på vad grön ideologi kan stå för...