fredag, juli 06, 2007

Snart dags för Almedalen

Fick hem en tidning med program för hela veckan i Visby. Som vanligt så är det möjligt att tillbringa hela dagarna från tidig morgon till sen kväll på olika seminarier.

Ett seminarie som rekommenderas är det som anordnas av Arenagruppen på måndag kl 14.15, Hamnplan 5, och där kommer man att prata om hur arbetarrörelsen ska bemöta främlingsfientliga och högerpopulistiska partier. Det borde vara en självklarhet för alla som säger sig stå för alla människors lika rätt och lika värde, att göra det både på arbetsplatser och i möten med människor men dessvärre ser det inte ut så idag. Och det är av flera skäl att partistyrelsen tillsatte en arbetsgrupp för demokratidebatt. Vi som ingår i arbetsgrupper och som befinner oss på Gotland kommer självklart att delta på seminariet.

Ett annat spännande seminarie anordnas redan kl 10 på måndag, Almedalsbiblioteket, av Ordfront Gotland på tema Övervakning - snart i ett hem nära dig. Gissar att konspirationsklubben kommer ha flera anonyma deltagare där.

På Gamla Apoteket anordnas en paneldebatt onsdag lunch om bredband till alla. En fråga som förmodligen inte kommer upp på detta seminarie, men som väl hänger ihop med bredbanden, är vilket ansvar som operatörerna har för olaglig fildelning. Idag kom en EU-dom som kommer att kunna få stora konsekvenser för att bredbandsoperatörer.

För övrigt så har Cecilia Rehnfors fått förlängt till 1:a september när det gäller regeringens utredningen med syfte att undersöka hur utvecklingen av konsumentvänliga lagliga alternativ för tillgång till musik och film på Internet kan påskyndas. Utredningen tillsattes av förre justitieministern Thomas Bodström med anledning av den utbredda fildelningen av film och musik. Visst påminner det lite om att kasta in jästen efter degen?

Andra bloggar om politik, Almedalen, arbetarrörelsen, övervakning, bredband, fildelning.

2 kommentarer:

vmm sa...

Det är nästan komiskt att se att LO och (s) vill försöka "informera" bort (sd). Det är en fullständigt meningslös taktik. Ju mer ni informerar om deras politik ju fler kommer att få upp ögonen för den och rösta på dom.

Dessutom kan det nog upplevas som ganska arrogant att ta en politisk debatt genom någon slags "folkbildning".

(s) kan inte göra något åt (sd). Enda som skulle hjälpa är att anamma deras politik (alltså ungefär samma som (s) förde under Erlanders och dom grabbarnas tid - folkhemstiden).

Debatterar ni med (sd) kommer dom att växa och debatterar ni inte med dom så kommer dom att växa.

Och vad ska ni ha för argument? Att anklaga dom för rasism, odemokrati och sådant är ju bara trams, och det tror jag ni innerst inne vet också. Eller ska ni attackera deras folkhemsvurmande? Den rollen tror jag inte (s) skulle gilla.

Men det ska bli intressant att se.

PS Byggnads antydande om att dom kan tänka sig att beväpna sig igen ifall (sd) kommer in i riksdagen tycker jag verkar vara en farlig väg i alla fall. Inget för övriga LO-förbund att ta efter, tycker jag. Stryk det alternativet. DS

Anonym sa...

Ett nytt mötet om hur man skall bemöta de "främlingsfientliga" och " rasistiska" partierna, framför allt Sd. Hur Ni än gör kommer Sd att växa, de har fördubblat sig i de senaste valen och den utvecklingen kommer att bestå. Facken här i Skåne försökte att "informera" om Sd:s politik och det gick ju väldigt bra i valet 2006, för Sd! Vänj Er vid tanken att Sd sitter i riksdagen nästa gång, det kommer med största sannolikhet att bli så.