måndag, augusti 13, 2007

Det ska löna sig att arbeta

Först sänkte man ersättningen för de sjuka och arbetslösa som borgarna inte tyckte hade tillräckliga "incitament" för att arbeta. Att väldigt många sjuka och arbetslösa inget hellre vill än arbeta spelar ingen roll. För det ska löna sig att arbeta.
Sen öppnade den borgerliga regeringen upp för otryggare anställningar, gjorde det svårare för både studenter och deltidsarbetande att kvalificerar sig för a-kassa. För det ska löna sig att arbeta.
Nästa steg var att låta pensionärerna betala högre skatt för dom jobbar ju inte. Att många av dagens pensionärer har jobbat i över 40 år spelar ingen roll. Inte heller det faktum att pension faktiskt är en sorts innestående lön. För det ska löna sig att arbeta.
Och centern vill öppna upp för lönedumpning så att alla som har 65 procent i a-kassa ska förstå hur bra dom har det. För det ska löna sig att arbeta.
Sen kom skattesubventioner på hushållsnära tjänster för de som tjänar så mycket att dom inte ska behöva arbeta hemma. För det ska löna sig att arbeta om man nu får jobb hemma hos någon moderat som tidigare bara har haft råd med en au-pair.
Och nu vill moderaterna införa vårdnadsbidraget som är kristdemokraternas våta dröm. För det ska löna sig att vara gift med någon som arbetar. Eller?

Andra bloggar om politik, moderaterna, vårdnadsbidrag.

Inga kommentarer: