söndag, augusti 12, 2007

Borgarnas politik är på ute-listan

Idag presenterades Demoskops senaste opinionsmätning, som gjorts på uppdrag av Expressen, där drygt 1000 personer har svarat på frågan om vilket parti de skulle rösta på om det var val idag. Och borgarnas gemensamma politik verkar ha en stabil plats på utelistan. Undrar om moderatledaren Reinfeldt bryr sig om det när han nu aviserar nya skattesänkningar. Skattesänkningar som ska betalas genom bland annat en karensdag till i sjukförsäkringen. Och dessutom vill Reinfeldt höja avgiften till a-kassan för den grupp där arbetslösheten redan är som högst och där andelen otrygga anställningar är som störst. Orättvist var ordet.

Jag har tidigare i veckan kritiserat Maud Olofssons förslag om att minska konflikträtten för facken. Nu har Sverigedemokraterna tydliggjort att man backar upp Olofsson & centerpartiet och därmed beredda att ställa sig bakom politiska förslag som öppnar upp för lönedumpning. Vilket inte är särskilt oväntat med tanke på att Sd tycker att löntagarna genom sina fackliga organisationer har fått för stor makt. Ett högerparti är alltid höger oavsett vilken förklädnad man använder sig av.

Mer om Demoskops opinionsundersökning kan du läsa i Dn och SvD.

Andra bloggar om politik, Fredrik Reinfeldt, socialförsäkringar, skattesänkningar, karensdag, Moderaterna, Centerpartiet, Sverigedemokraterna, arbetsrätt.

8 kommentarer:

Francisco d'Anconia sa...

Och en parasit är alltid en parasit, glöm inte det.

Eva-Lena Jansson sa...

är det någon särskild du avser med ditt inlägg?

Mattias sa...

Livet är inte rättvist, lilla Eva-Lena - det vet jag som är småföretagare och helt står utanför den socialdemokratiska välfärden.

Orättvist var som sagt ordet.

ilse-marie sa...

Härliga siffror, vi får bara hoppas att de håller i sig och att alltfler inser att regeringen i snabb takt håller på att montera ned vår gemensamma välfärd - allt för att de rikaste ska bli ännu rikare.
Förresten, D´anconia verkar inte ha annat för sig än att fara runt på olika bloggar och kalla alla som använder ord som rättvisa och solidaritet för parasiter. Suck!

Mikael sa...

Vad är det för orättvist med att en försäkring är dyrare beroende på risk? Är det orättvist att unga motorcyklister betalar högre trafikförsäkring än medelålders bilförare med lång felfri historik?

Grottolle sa...

Mattias... Nej vill du inte betala in till värdfärden så lär du stå utanför. Det är ett eget val du gör.

Mikael.. Men nu betalar även bilförare redan för sjukvården.
Även dom unga. Det är ju en extra skatt Alliansen lagt på för att få in pengar till sina bekänner nere på rivieran.

Anonym sa...

"Ingen förändring är statistiskt säkerställd."

Socialdemokratin är ett skämt, med mona sahlin vid rodret kan inte ens ett så naivt folk som svenskarna misslyckas att rösta rätt.

Virrikokko sa...

Jag läste detta med intresse och oro. Jag tillhör den grupp av människor som verkligen kommer att få det jobbigt utifrån den borgeliga politik som de genomdriver utan nåt endaste vett i huvudet. Jag är bipolär (manodepressiv) Därför, trots medicinering - opålitlig som arbetstagare trots en enorm kreativ läggning. Och lika illa är det om jag vore egenföretagare. Länkade till dig i mitt senaste inlägg från min blogg