fredag, augusti 10, 2007

Heja Emma och heja SSU

Det finns rätt många komiker som kan skämta om det mesta och dessutom var roliga. Men Peter Wahlbeck tillhör dessvärre inte den roliga gruppen. Wahlbecks framförande på SSUs kongressfest på torsdagskvällen var det mest pinsamma jag sett och hört på länge. Wahlbeck agerande ska nog betecknas som partypajare av den högre skolan.

Att ge sig på ett försök att förklara vad socialism står för inför en grupp som till det stora flertalet har betydligt större kunskap än vad Wahlbeck själv har var första stora magplasket. Och när han sedan försökte leverera skämt som inte ens ett berusat gäng på en firmafest hade skrattat åt så började folk strömma ut från festlokalen, en del mycket upprörda över den sexistiska och rasistiska smörja som endast Wahlbeck själv skrattade åt.

När mer än hälften av alla gäster lämnat festlokalen, och övriga undrade hur länge pinsamheten skulle fortsätta så gick Örebro läns distriktsordförande Emma Lidell fram till Wahlbeck och uppmanade honom att sluta. En värds uppgift är att se till gästerna trivs och har roligt på en fest. Det har Emma förstått och hon ska all heder för sitt agerande.

För övrigt så vill jag meddela övriga att det under hela veckan pågått spännande politiska diskussioner i kongresshallen. Idag började mötesförhandlingarna kl 06.30 och onsdags förhandlingar pågick till kl 05.00 på torsdag morgon. För alla som inte bevistat en SSU-kongress och bara läser kvällstidningar så kanske det är bra med ett förtydligande att det handlar om politik och inte skandaler. Runt 300 ungdomar avsätter en vecka av sitt sommarlov eller sin semester för att samlas och debattera politik. Jag har imponerats av deras debattlust och engagemang som förhoppningsvis sätter avtryck också utanför SSU. Det jag kommer att ta med mig till riksdagsuppdraget är frågan om våldtäktslagstiftningen där SSU-Örebro hade bra förslag som man fick gehör för på kongressen.

Veckans gladaste: alla SSU-röjare som med Petra i spetsen knackat dörr i flera bostadsområden, fixat fri filmvisning i Varbergaparken och musikkonsert med bla Outlandish i Stadsparken samt värvat nya medlemmar till sitt förbund.

Andra bloggar om politik, demokrati, SSU.

12 kommentarer:

MK sa...

Jo, det var väl det här jag misstänkte när jag började läsa om det på Politikerbloggen. Den enda skandalen i det hela är vem 17 som hade det dåliga omdömet att tro att PW skulle vara rolig. Har han någonsin varit det?

Fredrik sa...

Men visst är det lite lustigt att SSU:are inte tål lite ironi och grova skämt , jag tror att en SSU:are tar sig själv på lite för stort allvar ibland, jag var själv aktiv i SSU 1979-1993 så jag vet och jag tycker mig märka att det fanns lite mer duistans förr, man jag kan ha fel och visst är Peter W rå.
Däremot får inte feminism bli så jävla allvarligt att man inte får skämta om det

Anonym sa...

Jag håller helt med dig Eva-Lena, det där var den mest sexistiska smörja som jag sett på länge.
Förresten har jag börjar blogga igen, kan inte låta bli att kommentera när sånna här saker händer.
/Sandra

ullis sa...

Efter att pinsamt ha skruvat på mig aldeles för länge, kändes det befriande när Emma bröt ordkaskaden. Tyckte till och med att PW såg lättad ut, men jag kan haft fel.

Jag gillar ironi och humor som provcerar, och jag gillar saker som twistas så att man får tänka till. Ibland lyckas PW med det. Igår gjorde han det inte. Det blev bara malplacé och plumpt.

Två personer ur Conventums serveringspersonal som jag är bekant med kom också fram och sa att det var skönt att någon bröt smörjan, ena killen hade undrat lite över blattepåhoppen.

björn sa...

Jag tyckte direkt att PW uppträdde som om han var berusad. Vet inte vad som skulle vara mest pinsamt, att uppträda berusad eller att uppföra sig sådär nykter.

deep.ed sa...

Han kanske är anställd av någon otäck PR-firma? Då borde han ju inte få vara nära andra sossar ;)

John Johansson sa...

Fy fasen - jag har lärt mig tycka skitilla om Peter Wahlbeck. Usch!

Johan Palusa sa...

Ja, jag håller helt med om det du skriver Eva-Lena... Det blev fruktansvärt tryckt stämning där inne av hans dåliga skämt. Han drog grova sexskämt som var både sexistiska, rasistiska och homofoba.

Det är tufft att någon faktiskt vågade säga ifrån. Troligtvis har fler velat göra det innan men fulla företagsgubbar kanske är målgruppen för hans skämt. Vad vet jag.

Per Westberg sa...

Men var det inte SSU som bjudit in Wahlbeck och vad hade man väntat sig.

Har man bjudit in en gäst får man nog hålla igen.

Anonym sa...

Mer än hälften lämnat lokalen??? Över hälften satt och asgarvade. Är du så ärlig i politiken så skäms jag över att ha dig i mitt parti!

Mattias Lönnqvist sa...

Jag hoppas verkligen att inte en majoritet av sossarna är så lättstötta och så "prinsessan på ärten" , men om ni nu inte tål den typen av skämt; varför hyra in Peter Wahlbeck?

Hans typ av humor och framföranden är välkända, och ni fick faktiskt precis det ni bokade.

Eller är det snålheten som spelar in? Ni vet att ni slipper betala om ni låtsas ta illa upp och då spelar ni "prinsessan på ärten"-kortet.

Josephine sa...

Personligen har jag aldrig varit en fan av peter walbeck och hans humor kan vara grov, men samtidigt herregud....vilka bajsnödiga människor ni verkar vara på SSU.

Och den där emma verkar fan inte ha nått vett i kroppen! Fast vad hade man väntat sig av SSU-are.