lördag, augusti 18, 2007

Göran Skytte saknar markkontakt

Om Skytte inte hade befunnit sig på långt uppe i det blå, så hade han förstått varför regeringen inte har medborgarnas förtroende. När Skytte lite surt i lördagens SvD undrar om svenskarna har blivit galna, så visar det på bristande markkontakt. För just därför att det går som tåget i Sverige med en högkonjuktur och minskad arbetslöshet blir regeringens orättvisa politik extra tydlig. Sänkt skatt för några ska betalas av de som har det sämst.

Vad Göran Skytte uppenbarligen har glömt bort är att de allra flesta människor kan känna empati, och därmed ha förståelse för sina medmänniskors situation. För det är ganska svårt att vara glad över att ha fått någon eller några hundralappar extra i plånboken om samtidigt ens gamla mamma ska få betala högre skatt eller om ens långtidsarbetslösa kusin fått sin a-kassa sänkt. Bara för att Skytte, Borelius och alla andra som utnyttjat svart städ- och barnpassning ska uppmuntras att köpa samma tjänst vitt genom skatteavdrag.
Så på sätt och vis förstår jag varför Skytte inte vill förstå svenskarnas reaktion. Det var alldeles för länge sedan som han slutade använda ordet solidaritet.

Andra bloggar om politik, Göran Skytte, regeringen, Maria Borelius, solidaritet.

3 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

Väl talat! Har för övrigt också skrivit i ämnet.

P.T sa...

Knappast väl skrivet. Skytte har många goda poänger i sin ledare, inte minst den om Aftonbladets fantastiska rubriksättning och den något tveksamma reaktionen av svenska folket mot regeringens politik när flertalet insatser är för att motverka galenskaper som tidigare regering ställt till med.

Det var på tiden att någon mediapersonlighet ifrågasatte fårmentaliteten.

ilse-marie sa...

Bra skrivet - och när det gäller Skytte så är han väl ett tydligt exempel på att ytterligheterna ligger väldigt nära varandra ;-)