onsdag, augusti 29, 2007

Hur svårt skadad ska man vara för att det ska räknas som våldtäkt?

Vid det första fallet ansåg rätten att kvinnan tvingats till samlag. Men den var ändå inte våldtäkt. När nu åklagaren väljer att inte åtala så finns det följande motivering: Det rättsintyg om kvinnans skador som skrevs på Södersjukhuset är "inte tillräckliga bevis" enligt åklagaren.

- Enligt intyget hade kvinnan vissa skador av lindrig karaktär som inte bevisar att hon utsatts för sexuellt våld, men det bevisar inte heller motsatsen, säger åklagaren.

Ok. Kvinnan har skador och hon anmäler killarna för våldtäkt men de har bara haft sex med henne mot hennes vilja och det är väl inte våldtäkt eller?

Det är uppenbart att det är lagstiftningen som behöver förändras. Vad det gäller Stureplansprofilerna så är det väl ganska solklart att de inte behöver bekymra just nu. Bara att plocka hem nya unga tjejer och göra vad ni vill med dessa tjejer. De är uppenbarligen rättslösa så länge inga andra vittnen finns än dessa "stekar".
Vilket jag vägrar acceptera. Nu får det fan i mig vara nog!
Dags för ny lag. NU!

För er som står ut, läs mer om detta elände på Dn eller SvD.

Andra bloggar om politik, våldtäkt, Stureplan

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker de här visar att lagen faktiskt fungerar...
Även brott av det här slaget MÅSTE KUNNA BEVISAS och det blir rätt svårt utan vittnen eller någon teknisk bevisning. "Lindriga skador" kan man få på många sätt särskillt om man är apnitad.
Begriper inte att folk ska va så jävla snabb och dömma och fördömma i just såna här mål. Man är oskyldig till mosatsen bevisats eller?..

mona sa...

Vi har inte kommit låångt i utvecklingen när det gäller våldtäckter på kvinnor. Hur vanligt är det att kvinnor önskar skador i underlivet vid samlag. Hur många kvinnors dröm är det att ha flera män samtidigtvid sex.

Fredrik sa...

Mona, bara för att gruppsex inte passar din personliga preferens så bör du inte utgå från att alla tycker likadant.
Intressant att alla direkt ansåg att de två var skyldiga åklagaren hade nog goda skäl att släppa dem speciellt som en mediastorm var väntad.

Josefin Deiving sa...

Kanske är lösningen bättre utbildning av landets åklagare?

http://varfor.blogspot.com/2007/08/ang-stureplansprofilerna-kanske-behver.html

Mhv
Josefin
(från Priden)

Micke sa...

Och hur hade du tänkt dig att en sådan ny lag skulle se ut? Ska man inte ta hänsyn till bevis överhuvudtaget då eller?

ilse-marie sa...

Visst blir man förbannad och uppgiven. Kvinnor är helt klart andra klassens medborgare än i dag. Undrar just hur domstolen dömt om en man hade blivit utsatt för samma sak - misshandel och sexuellt våld. Som sagt, nu är det väl bara att gå ut och droga ner nästa tjej och fortsätta övergreppen.

John sa...

Som vanligt i dessa frågor håller jag inte med dig Eva-Lena. Jag har bloggat om det här:

http://politikern.wordpress.com/2007/08/30/hur-kan-alla-vara-sa-sakra-pa-stureplansprofilernas-skuld/

mona sa...

Fredrik tänk igen och inse att påstå att man känner till andra människors preferens när du inte känner mig är naivt. Var det i orden Hur många kvinnor önskar skador i underlivet vid sex? Eller var det i orden Hur många kvinnor dröm att ha flera män samtidig? som du helt plötsligt trodde att du kände mig. Är det kanske så Fredrik om jag ska låtsat känna dig att du kör med sex som ger skador i underlivet på kvinnor eller du har kanske bara sex tillsammans med en kvinna och flera män. För övrigt är man inte bög då och kanske borde skippa kvinnor helt Är du bög Fredrik ?

Patrik "BP" Andersson sa...

Mona, om du tittar på Tumba-fallet så hade kvinnan där tidigare haft sex med flera män samtidigt, på eget initiativ.

Första fallet med AJ så hade kvinnan tidigare haft hårdhänt sex med honom ett flertal gånger, också det frivilligt.

Att det inte är *varje* kvinnas dröm att ha sex med flera män samtidigt är fullt klart, men också att det *finns* kvinnor som *vill* ha det.

Det betyder att det inte går att dra alla över en kam och säga att "ingen vill" lika lite som "alla vill".

Att bli skadad är det nog försvinnande få som vill. Däremot kan man mycket väl vilja hålla på med saker som *kan* leda till skador. För att använda några exempel som inte är direkt sexrelaterade:
* idrott. Skador för utövare på elitnivå är mer regel än undantag, ändå sysslar folk med det.

* bergsklättring. Varje år dör och skadas människor som håller på med det, ändå finns det gott om villiga klättrare.

* förhållanden. Hur många *vill* bli sårade när det tar slut? Ändå envisas män och kvinnor att inleda dem.

Att någonting gått väldigt fel med de här killarna är det inget tvivel om, eftersom de bryter med den grundläggande BDSM-reglen att det är den Dominantes oåterkallerliga plikt att se till att den undergivnes gränser inte överskrids.
http://sv.wikipedia.org/wiki/BDSM


"Vid det första fallet ansåg rätten att kvinnan tvingats till samlag. "

Poängen var att kvinnan från början var kåt, villig och aktiv.
Naturligtvis har alla inblandade den självklara rätten att stoppa det hela, men man måste säga "Stopp". Om den andre
1) uppfattar att den inte ska fortsätta,
2) fortsätter i alla fall,
så är det ett brott.
Åklagaren lyckades bevisa 2), så därför fastställde rätten att tvång förelåg.
Däremot misslyckades åklagaren med att bevisa 1), d v s att kvinnan hade tagit tillbaka sitt samtycke på ett sätt som äcklen kunnat uppfatta.

Anonym sa...

Hej
Var på swingersklubb i din hemstad Örebro för ett tag sen, där arrangerades (på en 40-årig kvinnas egen begäran) ett gang bang, kvinnan hade sex med 30 st främmande män sammtidigt, helt frivilligt, jag pratade med henne efteråt (innan hon åkte hem med sin man, som ochså var där) och hon tyckte det var underbart med gruppsex. så vad kan du outbildade brevbärarelära av detta jo det finns kvinnor som gillar gruppsex, och i fall nån ångrar sig efteråt så ska det väl inte göra den frivilliga sexakten till en våldtäkt? Vad vi däremot tycks behöva är en lag som förhindrar ointellegenta människor med svag verklighetsförankring i sina liv,från att komma in i riksdagen, bara för att de har kokat kaffe åt partiet i nån småstad....suck