tisdag, augusti 28, 2007

Nya demonstrationer i Örebro

Det kan väl knappast komma som någon överraskning att muslimer i både Sverige och andra länder reagerar på Nerikes Allehandas publicering av Lars Vilks teckning av en rondellhund. I DN rapporteras det att Irans president hävdar att det är sionister som ligger bakom publiceringen. Och i kväll rapporterar NA att det planeras ännu en demonstration i Örebro på fredag. Min partikamrat Martin Lind har på sin blogg skrivit en mycket tankvärd reflektion kring publiceringen och dess syfte.

För egen del anser jag att yttrandefrihet är värt att försvara men tror mig samtidigt veta att det finns gränser även i Sverige för vad media skulle kunna publicera i yttrandefrihetens namn. Eller har jag fel?

För övrigt så är det väl bra att påminna om att det inte bara är muslimer som reagerar över vad man anser vara en hädelse. Några borde komma ihåg vad som hände när det var premiär för Life of Brian. I många länder protesterade kyrkan mycket högljutt mot vad man ansåg som hädelse av Jesus och i Norge totalförbjöds filmen. Numera är den tillåten där. När det gäller Vilks rondellhund så har jag svårt att tro att den någonsin kommer att uppskattas vare sig av ateister eller troende.

Andra bloggar om politik, rondellhund, media, yttrandefrihet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man kan alltid fråga sig var går gränsen för yttrandefriheten och demokratin och vem ska bestämma var den gränsen är?
Ni politiker?
En skrämmande tanke med en allians som verkligen har visat färg och är påväg bort från demokratin och mänsklighet
Men man får aldrig glömma att man måste kunna diskutera och ifrågasätta. När det gäller muslimer och dess ledare är man på många håll inte öppna för diskussion utan man vill ha diktatur utan frågor. Det kan ju knappast ha undgått någon att det bara inte är sin påstådda kränkning av Muhammed de vill förändra. Sen kan man ju alltid fråga varför man som muslim väljer att bosätta sig i ett land med demokrati när det finns 52 muslimska länder i Världen...Jag bara undrar