tisdag, september 11, 2007

KGB eller Topmodel?

Ikväll hade K-G Bergström sitt premiärprogram av sin intervjuserie. En intervju med statsminister Fredrik Reinfeldt lockade nog fler än mig, och det var faktiskt med viss nyfikenhet som jag knäppte på tv:n. Men trots att Bergström ställde en hel del vassa frågor så blev det så...tråkigt. Kanske berodde det på Reinfeldt som hade lämnat den röda slipsen hemma.

Knäppte över till 3:an och såg Topmodel istället. Inte särskilt politiskt korrekt men när man väl börjat titta så måste man bara få reda på vem som går vidare och så småningom vinner hela tävlingen. Och eftersom det är en hel del reklaminslag (dessutom så sände 3:an programmen i fel ordning men rättade till det) så gavs några möjligheter att se fler glimtar från KGBs program. Hann höra Gudrun Schyman och Bengt Westerberg ge lite kommentarer om Reinfeldt som statsminister och Björklunds eventuella framtid som folkpartiordförande och eventuell jämställdhetsivrare. Och jag håller med Schyman om att Björklund nog har sågat av den grenen genom att kalla alla kvinnor som drivit jämställdhetsfrågor för "tokfeminister".

Och om man nu väljer att kalla jämställdhetsivrare för tokfeminister, vad ska man då kalla de som inför vårdnadsbidrag och samtidigt gör det svårare för kvinnor att få heltidsjobb? Klokpatriarker? Visserligen håller den borgerliga regeringen att sätta nytt rekord i nyords-mästerskapet men när det gäller Björklunds uttalande så finns det bara ett skolomdöme som passar. IG. Oavsett om han räckte upp handen innan han pratade...

Andra bloggar om politik, Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, K-G Bergström, Gudrun Schyman, feminism, jämställdhet.

För övrigt så vann Jaslene Top Model.

Inga kommentarer: