onsdag, september 12, 2007

Nya handelsministern vill att lagar efterföljs oavsett vem man är...

Idag presenterade Reinfeldt den nya handelsministern Ewa Björling, moderat riksdagsledamot, som på sin hemsida bland annat lovordat skattesubventioner på hushållsnära tjänster. I måndags gissade jag att Reinfeldt hade lärt sig av tidigare misstag i samband med sina utnämningar men det var fel. Eller så hade han det. För en av de första sakerna som han berättade om Ewa Björling var att hon hade köpt svarta tjänster. Detta hade dock skett innan hon fick förtroendeuppdrag vilket måste betyda att det skedde före 1997. Om nu Reinfeldt inte avsåg tidpunkten före Björling blev riksdagsledamot för då var det före 2002.

Och att Björling har ändrat sig det när det gäller brott, efter att hon blev politiker förstår man när man läser hennes artikel om likhet inför lagen: "Jag vill se att lagens regler efterföljs, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån." Skulle vara intressant att få reda på om det finns någon i riksdagen som inte tycker likadant.

Men med flera erkännanden från olika ministrar så blir ju bilden ganska tydlig om varför borgarna har drivit frågan om skattesubventioner för hushållsnära tjänster så hårt. Och det är knappast inte de ensamstående mammorna som varit framgångsrika i en lobbykampanj. Istället handlar det ofta om människor med hyfsad inkomst som redan idag använder tjänsten men som inte vill betala skatt. Men som förväntar sig att andra i samhället ska vara med och sponsra städning i deras hem...

Andra bloggar om politik, Fredrik Reinfeldt, Ewa Björling.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, undrar om svartjobbarna röstar blått också. Nej, det förstås - De är ju utnyttjade arbetare!
Intressant då arbetsförmedlingen nylligen redovisade att just metallarbetare och elektriker är de arbetare som oftast säger nej till erbjudna jobb. Undrar om de har något vid sidan om ....?

Grottolle sa...

Jag har ju svårt att tänka mej att hennes svartbygge inte skedde sen hon vart förtroendevald. Hon har ju inte klart om det än. Och 10 år är lång tid..