torsdag, september 13, 2007

Husmark-Pehrsson, den röda kavajen och slaget mot det sjuka

Idag presenterade Reinfeldt och socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrsson nya besparingar som riktas mot de sjuka. Ett försämring som drabbar inte bara sjuka utan också föräldralediga i form av sänkt ersättning. Vid en debatt med Irene Wennemo, LO, i torsdagskvällens Aktuellt hade Husmark-Pehrsson tagit på sig sin rödaste kavaj och försökte sedan på fullaste allvar argumentera för att detta förslag innebar en förbättring för de sjuka. Vet inte vilka personer som Husmark-Pehrsson träffat men ingen av de sjukskrivna jag har träffat tror sig bli frisk bara för att man får mindre pengar till mat och hyra.

Och trots den röda kavajen så märktes det att förslaget var mörkblått och moderat så att det stänkte om det. Det hade bara fattats att socialförsäkringsministern hade hävdat att förslaget var bra för jämställdheten också med tanke på att det är fler kvinnor än män som är långtidssjukskrivna, så hade hon toppat listan före övriga nyspråksmästare i regeringen.

Träffade tidigare idag många arbetssökande som besökte Örebro kommuns
Jobbmässa. Att regeringen inte ligger bra till hos den gruppen framstod också ganska tydligt. Flera berättade att Arbetsförmedlingens resurser inte räckte till det stöd som både handläggare och den arbetssökande var överens om att personen behövde för att kunna få ett jobb. Som en kille från Arboga uttryckte det med viss ilska i rösten: "Tack Fredrik, du får igen 2010". Men statsministern har ju varit tydlig med att han bara talar med de som jobbar så därför har jag en fråga till honom:

- Fredrik Reinfeldt, varför räknas man inte i ditt Sverige om man är sjuk, arbetslös eller pensionär?

För mig är det i alla fall viktigt att prata med människor oavsett om man har ett jobb eller inte. I morgon fredag, träffar jag två grupper med arbetssökande ungdomar som får stöd av kommunen för att kunna få ett arbete. Och på det följer det om några veckor flera arbetsplatsbesök och möten med företagare. Green Cargo och bangården i Hallsberg har jag redan tingat för ett besök. Eller hur Peter?!

Andra bloggar om politik, regeringen, sjukskrivning, Cristina Husmark-Pehrsson, Fredrik Reinfeldt, arbetslösa, jämställdhet

11 kommentarer:

Francisco d'Anconia sa...

Sluta tro att regeringen kan trycka upp hur mycket pengar som helst och dela ut till de som inte arbetar. Det funkar inte så. Alla pengar som ges till de arbetslösa är stöldgods, de tillhör de som skapade dem med eget arbete, inte regeringen. Om du vill dela med dig av ditt eget så gör det, men tvinga inte andra.

kenth sa...

Men herregud tror du att riksbanken trycker upp hur mycket pengar som helst Isåfall borde vi inte ha så låg inflation som vi har. Efter att läst ditt inlägg kan jag rekomendera dig att söka närmsta jourhavande psykiater. Telefonnumret får du själv leta upp om du nu är kapabel till en sådan åtgärd.

Anonym sa...

Det har varit alldeles för enkelt att vara halvsjuk och spelsvag i Sverige och enkelt få bidrag. Sänkt ersättning drabbar tyvärr de riktigt svaga och sjuka likasom att för enkel utdelning drabbar de som är arbetsföra och betalar skatt. 20% av alla som är arbetsföra i Sverige arbetar ej, de utnyttjar att andra jobbar. Det är inte rättvist. Ta krafttag och se till att de som är svaga blir starkare och de som är sjuka blir friskare. Men svenskar bryr sig faktiskt inte om varandra. Det ser du i tunnelbanan eller när du behöver ha hjälp med att öppna en dörr osv. En svensk väntar omedvetet på sin död. Var inte orolig. Livet är ej permanent.

kenth sa...

Efter att ha besökt din hemsida Francisco d'Anconia. Kan jag bara konstatera att här råder ett intelektuellt kaos. Vilket spårat ut till en total sinnesförvirring. Vilket förklarar din förvirrade kommentar.

Francisco d'Anconia sa...

kenth, så trevligt att höra att du inte har några som helst argument utan bara infantila personangrepp. Det brukar vara så med aggrovänstern.

peter.hysing@greencargo.com sa...

Du är alltid välkommen till Hallsberg för ett besök vid Green Cargo! Hör bara av dig i god tid så ska vi sy ihop ett bra upplägg och prata med mycket folk.
Det händer förresten mycket på Hallsbergs rangerbangård nu. Igår hade vi en delegation från Ericsson för att se på möjligheten att lägga över gods på järnväg och sent i eftermiddags var Agenda från SVT på plats för att göra ett reportage som troligtvis sänds 23/9.

Hälsningar
Peter

kentj sa...

tråkigt att göra dig besviken jag är gammal höger, men läser ändå bloggar på andra sidan.

kenth sa...

Tråkigt att göra dig besviken jag är gammal höger, men läser ändå bloggar på andra sidan.

Lite för snabb på tangenterna.

kenth sa...

Men herregud tror du att riksbanken trycker upp hur mycket pengar som helst Isåfall borde vi inte ha så låg inflation som vi har. Var inte detta ett argument? Så snälla skippa din patetiska självömkan Är du inte medveten om din egen dumhet så kan jag bara beklaga. Att beskylla mig för agrovänster (får googla på detta) när du själv gör bort dig är enbart tramsigt.

Aleksandra sa...

Några små frågor till fransisco d'anconia. Vad händer on man blir arbetslös efter att ha jobbat i 30 år och betalat skatt? Ska man inte få någon hjälp då eller ska det räknas som stöld? Jag har en ide, varför slänger vi inte bara in alla arbetslösa i fängelse, det är väl där alla tjuvar hör hemma?

MO sa...

Stockholm
Föreningen Alaf (arbetsskadades, långtidssjukas och förtidspensionerades förening) har bokat Sergels torg kl 12 den 25 april, för demonstration mot de rådande sjukförsäkringsreglerna. Det är öppet för fler talare.

Därefter kan de som vill gå till Mynttorget där vänsterpartiet anordnar manifestation mot sjukförsäkringsreglerna kl 14.

Se föreningen Alafs hemsida: www.oalaf.se
Tfn 08-7103248, telefontid tisd, onsd kl 9.30-11.00.

***************************************************************************************************************************************
Detta händer i Härnösand

Demonstration lördagen den 25 april kl 12.00, samling i Stadsparken. Beräknad ankomst till Stora Torget för torgmöte c:a kl 12.30.
........................................................................................................................................................................

Göteborg : Kontakta Birgitta 0761 867641 eller Anna 0730 604166

Helsingborg: Kontakta : Klas tel 0734-421146, 042-240738

Västerås: Kontakta Maria , tel 073-7241865, 021-358159

http://protestera.just.nu/

http://www.namnlista.se/234

http://resurs.ning.com/