tisdag, januari 15, 2008

Moderaterna vill inte debattera i Aktuellt

Inför tisdagskvällens Aktuellt kan man se ett klipp med Anna Hedenmo som försöker få någon av moderaterna i riksdagen att vara med i en debatt om könsneutral äktenskapslagstiftning. Nu fick istället centerpartisten Fredrik Federley ta debatten med kristdemokraten Stefan Atterfall vars argument var lika tunna som ett hårnät (ni vet det där som en del tanter använde förr i tiden). Federley skötte sig bra och i när det gäller just frågan om könsneutral äktenskaplagstiftning är vi helt överens.

Men tillbaka till moderaterna som verkar ha tappat en stor del av sitt självförtroende nu. Igår var det finansminister Anders Borg som vägrade kommentera den höga inflationen. Varför denna skräck inför media? Har ni något att dölja?
Nu ska det erkännas att det inte bara är moderater som nekar att delta i debatter. Även Mats Odell har vid flera tillfällen sagt nej till media som velat ha med honom och någon från oppositionen. Likaså Maud Olofsson som väljer bort nedläggningshotade industrier och besvärliga frågor från media och oroliga arbetare.

Visst är det underligt att samma politiker som tidigare jagade media numera väljer att svara "inga kommentarer"?

Andra som bloggar om moderaterna, kristdemokraterna, Federley, Reinfeldt, media

2 kommentarer:

Kipo sa...

Men moderaterna speciellt har vägrat media ända sedan valet. Eller har det blivit ännu värre nu?

Annars tycker jag Beatrice Ask kan läggas till listan. Och möjligen även Nyamko Sabuni.

Alexandra sa...

De har fortfarande inte kommit ut ur oppositionsgarderoben ;)