tisdag, januari 15, 2008

Tidsplanen som inte finns ligger fast

allt enligt Mats Odell som i dagens interpellationsdebatt tangerade oklarhet efter oklarhet. De personer som ingår i det Råd som Odell och regeringen tillsatt som stöd för regeringens utförsäljning av statliga bolag kommer att vara jäviga (Odell föredrar att kalla det för "intressekonflikt") och kan därmed inte delta i beslut. Men det är inget problem enligt Odell. Som utsett personerna för deras kunskap i just den branschen där de nu inte kan vara med och ge Odell det stöd som han så hett efterlängtar.

Men när Thomas Östros ställde frågor till Odell om det mindre kloka i att sälja Vasakronan, så dök moderaten Hans Wallmark till Odells försvar genom att föreslå ytterligare försäljningsobjekt i form av det statliga fastighetsbolaget Wasallen. Det var nog tur för Odell att Wallmark kom till undsättning och gav honom några minuters extra betänketid. För ministerns egna argumentation där både äldreboende och jamaicansk rom användes var i det tunnaste laget.

Nu är det inte bara Odell som har det jobbigt. Även övriga kristdemokrater i regeringen borde vara rejält i gungning när nu alla andra riksdagspartier tycker att äktenskapslagen ska göras könsneutral. Och trots att statsminister Reinfeldt hävdar att regeringen kommer att lägga fram ett förslag, dock inte i vår, så tvivlar jag på att han törs ta risken med en regeringskris. Jag gissar att Reinfeldt istället inväntar det riksdagsinitiativ som vi socialdemokratera tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet kommer att ta i frågan.

Andra bloggar om politik, regeringen, Mats Odell, kristdemokraterna, äktenskapslagstiftning, Fredrik Reinfeldt.

Inga kommentarer: