torsdag, januari 31, 2008

Sålt är sålt och kan bara köpas tillbaka dyrare

Idag rapporterar Dn att Vin & Sprit fortsätter att leverera in pengar till statskassan. Och vem som helst, utom regeringen och den borgerliga majoriteten i riksdagen, inser att det inte är en bra affär för ägaren att sälja detta välskötta företag.

Att sedan Odell, trots sin utförsäljningsiver, nu öppnar upp för att köpa tillbaka det som en gång sålts kan väl bara tolkas som ren och skär populism. Eller ska man bara kalla det korkat? Finns det någon som tror att det kommer att bli billigare att köpa tillbaka bolagen sen? Och om det nu enligt borgarna är fel att äga den här typen av bolag, blir det rätt om man riskerar förlora nästa val?

För övrigt så har jag bett Konstitutionsutskottet granska jämställdhetsminister Nyamko Sabunis hantering och underlag för budgeten på hennes område.
Med tanke på regeringens senaste förslag om att ta bort kravet på jämställdhetsplaner på arbetsplatser med mindre än 25 anställda så är det bara att inse att Sverige idag har en regering som helt gett upp riksdagens jämställdhetsmål.

Tänk om han var jämställdhetsminister istället…


Andra bloggar om politik , utförsäljning , ku-anmälan , jämställdhet .

Inga kommentarer: