söndag, mars 30, 2008

Kd - ett parti i kris i många olika avseenden

Hur kan man jämföra rätten för två vuxna människor att ingå äktenskap med pedofili och tidelag? Det gör i alla fall kristdemokraten tillika riksdagsledamot Lennart Sacrédeus som i söndagens Agenda svarar på frågan om varför han inte tycker det är ok för människor av samma kön att gifta sig.

Sacrédeus partiordförande Göran Hägglund motsätter sig inte den här typen av argumentation. Frågan är om detta utspel görs nu för att återigen få medialt utrymme och därmed kanske ökat stöd i opinionen. Vilken kanske kan behövas eftersom kvällens program handlade om Kd – ett parti i kris…

Andra bloggar om politik, Kristdemokrater, äktenskap, könsneutrala äktenskap, homofobi .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå!
Såg Mats O på TV för en stund sen ang. utförsäljningen av V&S. Jag kanske måste sjukskriva mig, men det är nästan så att han lyckades övertyga mig om att det hela kanske inte är så dumt iaf. Kanske mest berodde på att han debattera mot nån vänsterpartist Kent som verkade rätt blek. Men det är ju faktiskt så att det var ett väldigt bra pris man har fått, mer en de flesta bedömare gissat. Tänk vad mycket roligare vi skulle kunna göra för 50 miljarder än att ha det bundet i spritproduktion. Har jag tappat konceptet och borde sjukskriva mig eller vad tycker du?

Jag är för övrigt gudfar till en Jack Russell som är väldigt fin. Undra om man kan få gifta sig med sin gudson...

Tingeling sa...

Hej Eva-Lena!

Jag såg också Sacredeus absurda inlägg i Agenda. Det är bara att konstatera, en del människor kommer jag aldrig att förstå mig på... Vi är nog från olika planeter.

Vart tog det kristna kärleksbudskapet vägen? Men rättvisan och förnuftet brukar segra till slut, så snart har vi förhoppningsvis en könsneutral äktenskapslag.

Hör av dig om du vill ses snart!

Kram

/Ingela

Bloggerskan sa...

Ja,
Sacrédeus har ju varit i farten tidigare i denna fråga. Här har jag skrivit om en radiodebatt mellan honom och Sören Juvas.

http://brio.webblogg.se/1200654464_dubbelmoralisterna.html

En sak som slagit mig är hur kd alltid använder sig av argumentet "så har det varit i hundratals år, därför måste det fortsätta vara så". Det ger konservatismen ett ansikte. ;)