tisdag, mars 04, 2008

Nyspråksmästarna i Moderaterna kallar det satsning när man lägger ner 8 närakuter

I går var jag i Askersund och gjorde lite arbetsplatsbesök. Dessutom pratade jag med folk på stan dels om regeringens planer på att sälja Apoteket, dels om synpunkter på sjukvården i allmänhet och vårdcentraler i synnerhet. Fick en del frågor om sjukvården i Stockholm efter Agendas program i söndags när Mona Sahlin debatterade sjukvårdspolitik med Filippa Reinfeldt. Dessvärre är det alldeles för mycket som händer och framför allt händer det fel saker. För den Moderata sjukvårdspolitiken i Stockholms läns landsting förskräcker:
8 närakuter läggs ner
2 barnmorskemottagningar läggs ner
3 familjecentraler läggs ner
2 ungdomsmottagningar läggs ner
2 vårdcentraler läggs ner (för att öppna nya i områden där ohälsotalen är låga!)
Dessutom har Fredrik Reinfeldt öppnat upp för att sälja akutsjukhus, och regeringen välkomnar privata sjukvårdsförsäkringar som gör det möjligt för välbeställda föräldrar att köpa sitt barn förtur till vård.

Efter att Socialdemokraterna i Stockholms län landsting mellan 2002-2006 sanerat ett underskott på 2 miljarder kr, ja ni läser rätt, 2 000 miljoner kr i minus som åstadkommits av moderater, så fick moderater efter valet 2006 återigen möjlighet att missköta skattebetalarnas pengar. Vem var det som sa att stockholmare är smartare än lantisar? Ja, just det, det var moderaten Anna Kinberg Batra…
Men nej, jag tror inte det var den här politiken som många väljare trodde att det skulle bli när man återigen gav Moderaterna förtroendet att ta över landstingspolitiken. Eller ville man verkligen ha en vård som inte ges efter behov?

Läs mer om Filippa Reinfeldts och moderaternas sk "satsning" på sjukvården i Stockholms läns landsting på Ilsemaries blogg Ett hjärta rött.
Sen kan man ju precis som Martin, sosse och landstingspolitiker, tycka att medias bevakning av landstingspolitik suger. Undrar vad det beror på egentligen? Är aldrig journalister sjuka eller är nyhetscheferna som inte tror att folk bryr sig om sjukvården? För det kan väl inte vara så att man bara rapporterar om skandaler och hur hög inkomst som landstingspolitikerna har?

Andra bloggar om politik, Filippa Reinfeldt, Mona Sahlin, sjukvård.

2 kommentarer:

Anders Löwdin sa...

Ett angeläget inlägg. Tack!

Björn Fridén sa...

Väl talat!