onsdag, mars 12, 2008

Välkommen till verkligheten, Reinfeldt!

Läste i dagens Svenska Dagbladet att Moderaterna åter igen har ägnat sig åt upphovsrättsintrång. Nu är det en slogan man försöker sno från Grunden, en grupp för funktionshindrade. Förra gången var det Socialdemokraterna man gjorde varumärkesintrång hos när Moderaterna valde att kalla sig för ”det nya arbetarpartiet”.

Det område som Moderaterna verkligen är kreativa på, är hur man sänker skatten och gör rika människor ännu rikare. Vilket naturligtvis leder till frågan om vilkas verklighet man välkomnar till. Är det Täby man syftar på? Eller kanske rent av till Rosenbads verklighet som Moderaterna vill bjuda in till?

De som är sjuka, arbetslösa eller pensionärer lever också i en verklighet. Men just den verkligheten är värd lite mindre enligt Reinfeldt, och därav brist på välkommen-skyltar i den riktningen.

En som befinner sig i Reinfeldts verklighet är Mats Odell. Men trots att dessa personer befinner sig i samma regering så har man helt skilda uppfattning om vem som egentligen uttalade att Odenberg var rätt man för jobbet som generaldirektör på Svenska Kraftnät. Enligt Reinfeldt var det en extern konsult som föreslog Odenberg. Men vid en interpellationsdebatt i fredags sa Odell följande: Det som det aktuella fallet handlade om var att få en second opinion i processen i Regeringskansliet där man hade tagit fram ett antal kandidater som hade kokat ned till två som prövades av den konsult som hade anlitats av Näringsdepartementet. Det var alltså en second opinion.
Dags att byta namn på regeringenssåpan och när vi ser att regeringen lever i SKILDA VÄRLDAR?

Andra bloggar om Fredrik Reinfeldt, politik.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Socialdemokraterna vill ge mer pengar till arbetslösa och blir då ett arbetslöshets-parti.
Moderaterna vill ge mer pengar till de som arbetar och blir då ett arbetar-parti.
Då Socialdemokraterna inte längre står på de arbetandes sida utan på de bidragsberoendes sida och Moderaterna står på de arbetandes sida, så blir ju Moderaterna det NYA ARBETARPARTIET, klart som korvspad!

Du, Eva-Lena, som är så stolt över att hjälpa de bidragsberoende att få pengar, borde väl tycka att Socialdemokraterna inte ska vara ett arbetar-pari.
Du borde väl vara nöjd med att Moderaterna numera är arbetarpartiet?
För du vill ju hellre ge pengar till de arbetslösa än de arbetande, och föra en bidragarpolitik i Sveriges nya Bidragarparti!
Det är vad du antyder i bloggen iallafall!

Anonym sa...

När skall du Eva-lena komma ut till verkligeten?