onsdag, maj 28, 2008

En onsdag som folkvald

kan se ut så här:
Upp kl 05.45, snabb dusch och sedan cykel ner till stationen.
Anländer med tåget till Stockholm kl 08.40
09.00-10.00 två interpellationsdebatter med en sur utbildningsminister som fortfarande inte verkar ha förstått att han är statsråd och därmed ska svara när vi ställer frågor.
10.10 Läser och svarar på mail samt sorterar post i tre högar, släng direkt, läsa nu och läsa senare.
11.45-12.20 Lunch med länskamraten Matilda.
Fixar i ordning informationsmaterial till besökare.
13.00-14.35 Guidar fackliga kollegor från Ryssland runt i riksdagen. Som tur är har de tolk med sig för min engelska är inte den starkaste och när det gäller ryska så pratar jag ungefär lika bra som Carrie i Sex and the City. Typ två ord.
Snabb mailkoll och därefter promenad till centralen för att ta tåget 15.25 till Degerfors dit jag anländer kl 18.02. Och eftersom stationen fortfarande inte har flyttat till centrum (en av de hetaste frågorna i Degerfors) så blir det en promenad på 10 minuter. Passerar järnverket, tre pizzerior, en pub och en asiatisk restaurang innan jag är framme vid Folket hus och Socialdemokraternas möte.
Kl 20.12 buss från Degerfors. Framme kl 21.28 i Örebro där det åter är dags att byta färdsätt, cyklar hem.
Kl 23.30 sovdags.

Andra bloggar om politik, socialdemokraterna, riksdagen, resa.

2 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Har du några tips på hur man gör när "läsa senare"-högen bara växer? Kanske skulle det gått i "släng direkt"-högen direkt... ;)

Eva-Lena Jansson sa...

Läsa senare-högen omvandlas automatiskt till släng direkt-hög när den blivit tillräckligt stor för att själv ramla ner i papperskorgen...