fredag, maj 30, 2008

En sjuk försäkring blir känd när LO skriver brev

Stackars Johan Pehrson (f) och Roger Tiefensee (c). Nu informerar LO om den försämrade sjukförsäkringen somregeringen vill införa, och man gör det dels i annonser, dels i brev hem till Pehrsons och Tiefensees grannar. Vilket Pehrson och Tiefensee ogillar. Man kan ju fråga sig om de två riksdagsledamöterna skäms för den borgerliga politiken som slår hårt mot sjuka?

Om man nu verkligen gillar förslaget så borde det väl inte vara några problem att också stå för det. Även om det betyder att grannar också får reda på vem som är ansvarig för eländet.

För övrigt så har jag en interpellationsdebatt på tisdag den 3 juni med socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m) om just sjukförsäkringen. Interpellationen kan man läsa här. Om rubriken på interpellationen verkar färglös så beror det på att vi ledamöter inte alltid får sätta rubriken. Vilket var fallet denna gång.

Andra som bloggar om politik, sjukförsäkring, sjukskrivningsregler, Cristina Husmark Pehrsson, LO.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde skämmas. Tamejfan.
Sitter med en cancersjuk hustru, som fått den allra bästa vård och
fakiskt både sjukpenning och sjukskrivning under låbg tid.
Detta trots den borgerliga regeringen.
SKÄMS

Anders Nilsson sa...

Jag hoppas att du är klar över att du sannolikt med ditt försvar för LOs fascistiska metoder har åsamkats partiet svårläkta skador. Då Johan Pehrson tillhör Örebro området precis som du så kunde du kanske göra skadan lite mindre genom att i lämpliga media ställa upp med en offentlig ursäkt för dig själv och noggrant förklara att dina ståndpunkter inte har något med socialdemokratin att göra.

Sedan bör du ju noggrant om överväga om du verkligen kan sitta kvar i riksdagen och säga dig representera ett demokratiskt parti efter denna utflykt i diktatursvängen.

Om man nu verkligen gillar demokrati så borde det väl inte vara några problem att också stå för det. Även om det betyder att grannar också får reda på vem som är ansvarig för eländet.

Grottolle sa...

Anders Nilsson

Så du tycker att yttrandefrihet inte är demokratiskt..Det är ju det du skriver. Jag kan inte se något fel i det LO gör. Du vet väl att en riksdagsman har ett personligt ansvar för det han röstar fram. Så vad är det för fel att Svenska folket får veta vad en viss politiker i en valkrets tycker. Om han som nu vill försämra sjuksystemet då måste ju folk få veta det eller hur.

Anders Nilsson sa...

Det finns tack och lov inga lagar som tvingar folk att förstå om de inte vill, det finns inte ens lagar som hindrar folk från att missförstå när dom gärna vill se sin egen tankemöda publicerad. Annars så sänder jag dig glada hälsningar där i grottan. Har du läst Platon? Där står det en del intressant om just grottboende och människans existens.

Grottolle sa...

Anders Nilsson

Och det finns inga lagar som förbjuder folk att inte vilja ha yttrandefrihet heller. Nog kan du gnälla på LO för mej. Men så insnöad blir jag aldrig så jag vill ta bort yttrandefriheten. Som du tydligen vill. Men stå du på Alliansens sida och sparka på dom som slitit ut sig i tunga jobb.

Eva-Lena Jansson sa...

Till anonym: jag tycker att det är bra att din hustru fått den allra bästa vård samt sjukpenning och sjukskrivning under den tid som hon varit sjuk. Min kritik mot borgarna är ju att man dels vill förändra vården och att man nu vill försämra sjukförsäkringen på ett sätt som kommer att drabba framför allt långtidssjukskrivna. Så jag skäms inte för min kritik. Ditt skäms borde du rikta mot borgarna.
Till Anders Nilsson: jag anser inte att grundlagsfäst yttrandefrihet är facistiskt. Och jag har inga problem med att stå vare sig för mina åsikter eller den politik som vi socialdemokrater vill genomföra på demokratiskt grundval. Min fråga i blogginlägget handlar ju om varför borgarna inte vill kännas det faktum att man nu gör en stor försämringen av sjukförsäkringen.
Eller tycker du på allvar att det är bra när sjuka kan sparkas från sitt jobb efter 6 månaders sjukskrivning?

Anonym sa...

Uppgivenhet, är vad man som sjukpensionär känner.. Vi som inte passar in, blir bortfösta från samhällsgemenskapen och dömda till en evig internering i utanförskap!
Enda biljetten in är ett arbete!
Men om man inte längre har en kropp, som förmår utföra något arbete, är man ingenting värd.
För djur, finns nödslakt, för att de inte ska åsamkas onödig lidande! Vad finns för oss?
Djur får inte lämnas utan tillsyn, tak över huvudet och mat!
Men sjukpensionärer, får man ställa på gatan att svälta ihjäl!
Kom inte dragandes med dravlet om socialen! För att få socialbidrag, måste du stå till arbetsmarknadens förfogande.. Är du för sjuk för det, men för frisk för fortsatt sjukpension, hamnar du på gatan, med biståndshandläggarens sista ord ringande i öronen: Tyvärr, Jag förstår att det är jobbigt, men vi har våra regler...
Sedan har vi alla dessa "förstå-sig-påare" som tror att de själva har den medicinska kompetensen att avgöra om grannen har rätt till sjukpension eller ej..Ni anar inte vad många skrönor jag hört om hur "lätt" det skulle vara att få en sjukpension!
Om nu det är så lockande, så försök för all del själva!
Jag har gått igenom flera utredningar och 5 av varandra oberoende läkare har konstaterat, att huvudet är det inga som helst fel på, men att jag har en kropp, som inte längre förmår att ta mig till en arbetsplats där det ev skulle kunna göra nytta!
Dessa utredningar, har kostat er skattebetalare i runda tal en halv miljon!
Inte undra på att man bara vill slopa aå mycket som möjligt av den delen av försäkringssystemet.
Genom att stämpla alla som presumtiva "fuskare" så slipper man ju lägga ut pengar på ordenlig utredning..

Anonym sa...

Jag hoppas Mona lyckas hålla uppe takhöjden i partiet, det kändes inte bra när Persson dominerade på egen hand. I ett folkrörelseparti måste många röster få höras inte bara ledarens.

Heja Eva_Lena hoppas du fortsätter att våga ta debatter i riksdagen på ditt eget speciella vis. Fantastiskt med vår nya demokrati TV som sänder era debatter live.

Anonym sa...

appropå din blogg så eftersökte jag lite och efter lite letande hittade jag flera rekommenderade siter att läsa på, www.inplanet.se www.livkompagniet.se www.compriser.se

// Annica