torsdag, maj 08, 2008

Moderat toppolitiker jämför socialdemokrater med nazister

På Johanna Grafs blogg kunde jag idag läsa att vi socialdemokrater som runt om i landet demonstrerade den 1 maj mot den borgerliga regeringens orättvisa politik jämfördes med nazister, av en moderat från Solna. Moderaten hävdar på fullaste allvar att vår solidaritet med de människor som har det svårast ekonomiskt är jämförbart med att verka för ett ariskt rike. Hur dum får man bli?

När borgarna sänker ersättningen för sjuka och arbetslösa, samtidigt som man tar bort förmögenhetsskatten för de rika, sänker inkomstskatten mest för de som tjänar mest, så ställer man människors behov mot varandra. Och prioriterar de med minst behov. Jag skulle dock aldrig komma på att kalla moderat politik för nazistisk. otroligt orättvis, oansvarig, och ojämställd.

Och på tal om orättvis politik. Hade debatt i lokalradion med socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson om regeringens försämringar i sjukförsäkringen. Avbröts gång på gång av ministern som hävdade att LO, TCO, SACO hade fel när man säger att förslaget gör det enklare att sparka en sjuk från jobbet. Dessutom ansåg Husmark Pehrsson att SKLs beräkningar om ökade kostnader för försörjningsstöd när allt fler nekas sjukersättning också var fel. Undrar om man kommer att kunna läsa på regeringens hemsida om hur fel alla remissinstanser har, när det gäller försämringen av sjukförsäkringen?

Annars så finns det fler som anser att regeringen driver en felaktig politik. Såg att DN presenterade en opinionsundersökning som har gjorts på uppdrag av fackförbundet SEKO. Undersökningen belyste svenskarnas syn på den borgerliga regeringens utförsäljningskampanj. Och svenska folket vill inte sälja Posten och Apoteket. Men det struntade borgarna i och därför röstade man igenom en privatisering av Apoteket vid dagens votering i riksdagen.
Men ok. Det finns ju alltid möjlighet att debattera med regeringen varför man gör på detta viset. Vilket jag avser att göra genom att interpellera mera…

Andra bloggar om politik, regeringen, sjukförsäkringen, Posten, Apoteket, SEKO.

5 kommentarer:

Ole Dahlberg sa...

Stöveltramp på gator och torg, spridande av nidbilder och fördomar, hot på arbetsplatser, hot mot företagare, hot mot arbetare som avviker i sin åsikt, stödjande av Hamas m.m.

Det liknar mycket vad 1930-talets nazister gjorde i Tyskland...

Att ni dessutom har historiska ledare som gladeligen tvångssteriliserade 70,000 människor och att ni därtill har ett förakt mot marknadsekonomi och religion precis som Adolf Hitler hade är bara bonus...

Bengt sa...

Ja demokratin, solidariteten för varandra, jämlikheten och en offentligt driven välfärd för alla, lika efter behov, har blomstrat i Sverige under snart 70 år av vänster-ledning av landet!
Denna välfärd håller på att raseras i snabb takt av högerarrogansen genom att låta välfärden bli en kommersiell marknad för vinstgirighetsdrivande företag kommer att sortera ut klassklyfterifera människor efter deras ekonomiska status och attraktion dvs hur tjock plånbok de har!
Om nu det rasistiska SverigeOdemokraterna kommer in i riksdagen, undrar vem den fd högerpolitikern Sten Andersson vänder sig mest till för att göra sitt parti rumsrent och börja nazifieringen av landet. Jag slår vad om att det blir till sina gamla vänner inom det invandrarsmygfientliga "bakomvalstuge"-partiet!

Gunnar sa...

Ole, klart sossarna är nazister, de har ju lyckats behålla regeringsmakten i tolv år i rad i modern tid...

Jag tror detta hat mot sossarna mest slår tillbaka mot dem själv, men det klart ibland kan de få folk att göra vad som helst, som folkpartiets spionerande före valet.

tobias sa...

Vi som har lite mer erfarenhet av undersokningar vet att det handlar mycket om hur man staller fragorna. Ser inte SEKO som en sarskilt neutral uppdragsgivare, och jag har undersokt alla opinionsundersokningar som gjorts de senaste tva aren.

De valbarometrar dar sossarna ar mest populara ar med mest osakra valjare (uppemot och over 20 %), och skop dar det ligger narmast blocken ar det bara 6 % som ar osakra.

Jag tycker sossarnas politik over aren varit sa orattvist, sa att rosta pa ett parti som inte har mycket koll pa vad ar ekonomisk gangbart for ett land ar obefintligt.

Att en moderat kallar socialdemokrater for nazister ar att beklaga. Men jag har inte stor empati for ett parti som kallar allt hoger om dom for samma sak. For det ar vanligt.

Sossarna ar numera bara copycats av moderaternas politik, och har totalt glomt bort utholkningarna dom gjort i sjukforsakringen.

Men sossar ar inte bara arroganta, dom har ingen aning om vad dom sjalva gor. Det ar darfor en klantig regering som hogern fortfarande har stort stod.

Sossarna har ju med mona i spetsen bara kritiserat saker som dom har en tendens att gora sjalva. Man kan nog fanga in manga okunniga valjare pa det. Men det imponerar foga.

Sossarnas forsok att bli smaforetagarparti maste vara det mest patetiska nya forslaget.

Hela taktiken gar ut pa att skatta ihjal de med lite mer pengar, och morka att formagenhetsskatten anvands for att beskatta manniskor som sparar lite pengar. Pensionsparande beskattas val ocksa pa samma satt.

Na, socialdemokratiskt vanstyre och orattvis politik med sjalvbedrageri ar inte battre.

Jag kan halla med om att retoriken ar i stort satt nazistisk. Man anklagar alla andra i samhallet for saker som ar daliga for att fa roster, utan att ta ansvar for nagot sjalv. Gemensamt med socialismen och nazismen ar att man alltid pekar pa en yttre fiende for att fa stod.

Sossarna har varit sa otroligt kassa pa att fora oppositionspolitik sa jag inte ar forvanad att det ser ut som det gor nu, och sossarna ar glada innerst inne i deras kalla hjartan for att det bevisar deras egen overlagsenhet. Tycker dom iaf.

Henrik Kelfve sa...

Det är min blogg du skriver om.

Du skriver följande: "Moderaten hävdar på fullaste allvar att vår solidaritet med de människor som har det svårast ekonomiskt är jämförbart med att verka för ett ariskt rike. Hur dum får man bli?"

Helt rätt - det är dumt. Men inte lika dumt som att inte kunna läsa innantill. I mitt blogginlägg nämner jag inte socialdemokraterna. Jag adresserar den röda fanan. Jag resonerar om vad den står för. Du har många kamrater på första maj som viftar med samma symbol. Får jag rekommendera lite läsning på www.rku.se Du behöver inte läsa många rader där för att förstå vad jag menar.

Hur tror du att de som upplevt förtryck eller mist anhöriga där ledarna haft den röda fanan som symbol upplever den röda fanan. Dessutom skriver jag samma"TAKTIK" - inte samma "POLITIK". Allt går att missförstå om man vill.

/Henrik Kelfve