söndag, september 14, 2008

FRA och partipiskan

var temat i kvällens SVT, först i programmet FRA och senare i Agenda. Förmodligen var det inte en höjdarkväll för den moderatledda regeringen. Den bild som man försökt skapa av en lyssnande och ödmjuk Fredrik Reinfeldt fick sig ännu en törn.

Kanske fick de tuffaste FRA-kritikerna en delvis ändrad bild av Birgitta Ohlssons (fp) och Karl Sigfrids (m) situation inför omröstningen, och inser att det var ett stentufft tryck på de två riksdagsledamöterna. Som delvis tappade sugen när Annie Johansson (c) och Fredrik Federley (c) valde att förhandla med försvarsministern istället för att hålla ihop med övriga borgerliga kritiker.

Sen kan man ju fundera över hur opartisk KG Bergström är i förhållande till det moderata partiet. Att gång på gång försvara Fredrik Reinfeldts agerande genom att säga att Reinfeldt minsann blev mobbad av en tidigare partiordförande är väl inte relevant när programledaren på Agenda undrar över Reinfeldts uttalande "Ska en moderat skjuta mot sin egen statsminister?". Och Lena Mellin verkar ha stort överseende med allt som Reinfeldt gör. Jag försöker föreställa mig om det hade låtit likadant om det hade varit en socialdemokratisk statsminister som agerat på samma sätt. Inte.

Sen är det ju slående att KG Bergström som i ena andetaget pratar om mobbade personer för att i nästa andetag återigen berätta hur bra Birgitta Ohlsson skulle vara som minister, mycket bättre än Nyamko Sabuni. Det var ju inte snällt direkt även om det sant.

Andra som bloggar om Agenda, Fredrik Reinfeldt, FRA.

Inga kommentarer: