onsdag, september 10, 2008

Jan Björklund är rädd för Maryam Yazdanfar

och jag förstår honom. Hur kul kan det vara att stå i riksdagens talarstol och erkänna att man farit med osanning i flera års tid. Men en sak ska Björklund ha klart för sig och det är att han inte slipper undan Maryams interpellation än gång till. Min partikamrat ger sig inte så lätt.

Fast man kan ju inte vara alldeles säker på att det är Björklund som kommer att svara. Reinfeldt har ju tidigare sagt att det inte har någon betydelse för vem som besvarar interpellationerna. Hela regeringen står ju bakom svaren. Hm. Det måste ju betyda att hela regeringen därmed står bakom Björklunds påhitt om den svenska skolan.

Och sen kan man ju fundera över varför det blivit så lite i media om att Sverige har en skolminister som farit med osanning så länge. Kulturbloggen skriver bra om detta.

Björklund har kommit på att det är viktigt att skolk ska skrivas in i betyget. . En som har tänkvärda synpunkter på Björklunds förslag är Johanna Graf.
Själv undrar jag om detta är en Folkpartistrategi som bygger på att anfall är bättre än försvar. Om man avslöjas med tvivelaktiga påståenden så kan man ju alltid komma med nya utspel som media får rapportera om. Jan Björklund verkar inte lita på vare sig lärare eller elever. Mera kontroll, mera betyg och flera prov, rättning i leden. Och gärna lite avlyssning också när vi ändå är i farten.

Hur det skulle medverka till fler kreativa, kritiskt tänkande barn i skolan har jag svårt att förstå.

Andra bloggar om politik, Jan Björklund, Folkpartiet, skolan.

Inga kommentarer: