måndag, januari 19, 2009

IPRED-hearing och interpellationsdebatt

Tisdag förmiddag, närmare bestämt kl 09.30 har Näringsutskottet ytterligare en hearing kring regeringens proposition om IPRED. Plats, program, medverkande mm hittar du här.

Och apropå IPRED så rapporterar SvD om ett kommande förslag att låta Polisen få samma befogenheter som upphovsrättsinnehavarna föreslagits i IPRED. Något som regeringen redovisat i propositionen om IPRED, men jag antar att alla inte läst hela lagförslaget...

På eftermiddagen blir det interpellationsdebatt med jämställdhetsminister Nyamko Sabuni igen. Ska bli intressant att få reda på om Sabuni anser att regeringen är färdigutbildad eller om det finns behov av kompetensutveckling i ämnet jämställdhet.Den borgerliga regeringens fördelningspolitik har ju som bekant ökat klyftorna i inkomst och förmögenhet mellan kvinnor och män och gynnar männen i mycket stor utsträckning.

Detta anser statsminister Fredrik Reinfeldt inte har med jämställdhet att göra. På en fråga av Maria Wetterstrand i riksdagen svarade han att den ojämna fördelningen inte hade att göra med att de som drabbades var kvinnor - utan det handlade om att de jobbar mindre, tjänar mindre och äger mindre. Häpp!

Jag är inte säker på om Reinfeldt förstod att han bekräftade mina och andras farhågor om en mycket medveten ojämställd och orättvis moderatpolitik. Reinfeldt hade i alla fall koll på att regeringens politik skulle gynna de som tjänade och ägde mest.

Andra bloggar om politik, IPRED, jämställdhet, regeringen, Fredrik Reinfeldt, Nyamko Sabuni.

2 kommentarer:

Dennis Nilsson sa...

Att förhindra strukturomvandling är inte god näringslivspolitik, det är egentligen det IPRED handlar om.

Dessutom motiveras lagstiftningen på falska premisser;

Nordiskt filmrekord
http://www.affarsvarlden.se/hem/graddfilen/article492148.ece

I grannländerna Norge och Danmark slogs nya besöksrekord på biograferna förra året.

Enbart i Norge såldes 12 miljoner biobiljetter. Bland de 20 mest sedda filmerna hade Norge fem inhemskt producerade verk. Marknadsandelarna för den egna filmproduktionen uppgick till hela 22,5 procent, enligt Public Acces.

minata sa...

Detta emejl har jag skickat till den socialdemokratiska riksdagsgruppen 2008-10-23. Fick standardsvaret(S) 2008-11-03

... (utesluter en hänvisnig till ett blogginlägg)

Som upphovsman och socialdemokrat står mitt hopp till er att ni röstar med regeringen i den kommande propositionen om utökade civilrättsliga befogenher
för rättighetshavare. Ok från lagrådet.

Staten har misskött brottsbekämpningen inom upphovsrätten och vi rättighetshavare har (tråkigt nog) bättre motivation att ha en upphovsrätt värt namnet.

Har drivit frågan om upphovsrätt intensivt i hela mitt vuxna liv (som textförfattare och kompositör). Mer intensivt de senaste tio åren. Vill att den skall
reformeras. Men en upphovsrätt är livsviktigt för oss. Vänsterpartiet som var er parhäst 2005 har lämnat upphovsrättskeppet och trampar på
Vänsterpartiets trubadur (Pierre Ström), vänsterkämpen Mikael Wiehe och Jan Guillou (vad man nu skall placera honom men han har givit sitt blod för Folket i Bild/Kulturfront).

Sålunda - ställ er på upphovsmännens sida. Glöm aldrig alla kulturarbetare som har stått på samma scen som er: Monikorna (Z och N), Cornelis, Hasse å Tage, och lilla mig (Minata).

Hälsningar

Tommy Rådberg