fredag, februari 27, 2009

Borg, jobbkrisen och FRA

Hela Sverige befinner sig i en jobbkris. Det finns några personer som inte velat erkänna detta. Dels Staffan Werme, (fp), kommunstyrelseordföra i Örebro. Trots att kommunen kommer att behöva spara närmare 400 miljoner kr så anser han att Örebro inte påverkas. Förutom Werme verkar Anders Borg (m) finansminister ha samma skygglappar precis som övriga i regeringen. Och helt plötsligt så skyller finansministern hela den ekonomiska krisen i kommuner och landsting på vår omvärld. Trots att regeringen har varit kallsinniga i snart tre månaders tid trots att oppositionen tillsammans med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, krävt mer pengar till skolor, vården och omsorgen.

Vi har alltså en regeringen som valt att sänka skatter med 100 miljarder kr, men säger att det inte finns pengar till välfärden. Hur hård domen mot den borgerliga regeringen kommer att bli är svår att förutse, men att tro att folk är så dumma att man blir glad över ett bröllop så man röstar blått en gång till. Nej, det är att underskatta människor. Ilsemarie skriver väldigt klokt om Anders Borg.

För övrigt så fortsätter kritiken mot regeringens förslag om FRA-lagen.

Andra som bloggar om politik, regeringen, Anders Borg, jobbkris, FRA.

1 kommentar:

mona sa...

Man kan undra varför din partikamrat Mona Sahlin är så tyst. Jag hoppas att socialdemokraterna är medvetna om att man fångar inga röster med tystnad.