onsdag, februari 25, 2009

Lönedumpande centerpartist går vilse i Bryssels marknadskorridorer

Läser om hur centerpartisten Lena Ek som först kräks över att svensk fackförening genom Byggnads vägrade acceptera sämre villkor för lettiska byggnadsarbetare. Den kampen fortsätter bland annat i Örebro där Byggnads kämpar för att utländska byggnadsarbetare ska få ut sin rättmätiga lön av en oseriös arbetsgivare som dessutom utsatte byggarna för asbetsexponering. Sen skriver Ek "Nu tänker jag ta striden för att befria tjänsterna". Och det är förmodligen på samma sätt som både Maud Olofsson tidigare angett att det ska ske, genom lönedumpning. Eller för att uttrycka det som Christofer Fjellners (m) "om de bara kan konkurrera med låga löner så måste de väl få göra det". Det vill säga, det är skillnad på människors värde beroende på vilket land man kommer ifrån enligt moderater och centerpartister i EU-parlamentet. Marknaden framför människan är deras ledord.

Jag rekommenderar en film till Lena Ek och Christofer Fjellner i utbildningssyfte. Att det förmodligen är som att hälla vatten på en gås är inte mycket att göra åt. Filmen som jag tycker de ska se? It's a free world av Ken Loach. Se filmen och säg sen att ni ställer upp för alla människors lika värde och lika rätt oavsett nationalitet. Nej, jag hade inte trott det heller.

För övrigt så rapporterar Ekot att 20 000 jobb försvinner. Allt enligt Sveriges byggindustrier. Vad gör regeringen? Ingenting så klart. Man följer utvecklingen noga....Andra som bloggar Bryssel, politik, regeringen.

Inga kommentarer: