onsdag, maj 06, 2009

Arbetsrättens vara eller icke vara

Läste att Centern (naturligtvis) vill försämra den svenska arbetsrätten. Detta genom att arbetsgivaren ska få göra undantag vid uppsägningar och att a-kassan ska sänkas snabbare. För trots sammanfattningen om att a-kassan ska vara högre i början så handlar det alltså inte om höjd a-kassa utan en försämrad sådan. Så det Centern egentligen föreslår enligt tidningsartikeln är enbart försämringar för den enskilde och samtidigt mer makt för arbetsgivaren. Något som för övrigt Sverigedemokraterna också propagerat för.

Partier som finns på högerkanten, och där får man nog faktiskt placera in Centern, har alltid motsatt sig fackligt inflytande eftersom det stärker den enskildes makt över sin arbetssituation. Borgerligt så klart, men inte särskilt modernt.

Jag är för övrigt fortfarande fascinerad över DNs pyttelilla artikel om den rapport som Arbetarrörelsens tankesmedja tagit fram angående varifrån partierna får sitt ekonomiska stöd. Varför gjordes ingen analys från DNs sida? Kan det bero på att den visar de "nya moderaterna" egentligen borde gå under beteckningen de "nya miljonärerna" och att det inte passar in i ägarnas nyhetsvärdering?

1 kommentar:

Rabiatfeminism sa...

Ja, efter en dag på Djurö med genomgång av begreppet "tillräckliga kvalifikationer" så förvånas man över att Centern fortsätter sitt tjat om försämring av LAS. Det de efterlyser finns ju redan.