fredag, maj 22, 2009

Det handlar inte om ja eller nej, det handlar om ett rött eller blått Europa

Det verkar som en del har svårt att släppa det där med ja eller nej till EU. I Socialdemokraterna har vi bestämt att frågan är passerad med råge men Folkpartiets ordförande Jan Björklund har uppenbarligen problem med att förstå vad Europaparlamentsvalet handlar om. I Folkpartiets valkampanj pratar man om Ja till Europa och Ja till euron trots att valet handlar om vilket parti och kandidater väljarna vill se i EU-parlamentet. Jag och många andra som röstade nej i folkomröstningen 1994 utgår från att vi inte har blivit fråntagna vår rösträtt. Så vad menar Björklund egentligen?

Idag har jag varit med dörrknackat och deltagit i ett öppet möte Evin Cetin i Örebro. Efter mötet så åkte väldigt många människor till Hagabiblioteket och förtidsröstade i EU-valet. Jag har en känsla av att Evin håller på att kryssa sig in i EU-parlamentet genom en mycket engagerad kampanj som bedrivs på ett ovanligt sätt.

Och när det gäller valet så tror jag fortfarande att vi vinner. Flera opinionsundersökningarna visar dessutom att Socialdemokraterna kommer att göra ett bra val. Är trots det lite skeptisk till alla dessa opinionsundersökningar och framför allt det sättet som media väljer att hantera dem. När Moderaterna gick fram så skrev man att "Sahlin var skakad". Men när Moderaterna tappar 12 procent så skriver man inte att "Reinfeldt är skakad". Istället undrar man om det går att lita på opinionsmätningar...
Den enda mätningen som kan tas på riktigt allvar är den som görs den 7 juni. Då vet vi hur folk har röstat.

Till sist så vill jag passa på att tipsa om Britta Svenssons krönika i dagens Expressen, där hon skriver om att ungdomar utbildas i suparkultur. Britta skriver dessutom om min kommande interpellationsdebatt på samma tema den 8 juni och interpellationen kan man läsa här.

Andra bloggar om Europaparlamentet, politik, Socialdemokraterna, Folkpartiet, EU-valet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker snarare att det numer handlar om demokratiskt inriktning eller inte med tanke på att S röstade för Lissabonfördraget.

Maja Stopek sa...

Kan inte sägas nog ofta, med hänvisning till rubriken.

Är imponerad av din glöd och din tid du lägger ner i ditt bloggande. Alla länkhänvisningar.

Hälsning Maja Stopek

Anonym sa...

Evin Cetin borde studera klart först och ta sin jur.kand och skaffa sig mer erfarenhet tills
nästa EU val om 5 år. Nu är hon
för ung och grön.

Eva-Lena Jansson sa...

Till Stefan: förstår inte vad du avser med ditt inlägg. Kan du förtydliga dig lite?
Till Maja: Tack!
Till John Apse: Det är upp till väljarna att avgöra om man vill företrädas av någon med lång erfarenhet av livet eller kortare. Evin Cetin har erfarenheter som jag aldrig kan förvärva trots att jag 20 år äldre. För övrigt så är väl Evin röd;)

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色