torsdag, juni 04, 2009

EU-toppmöte om ungdomsjobb

Det kan bli verklighet om regeringen Reinfeldt bara lyssnar på oss Socialdemokraterna i Sverige och i EU-parlamentet. Då skulle man i samband med det svenska ordförandeskapet under andra halvåret 2009 få fokus på ungdomsarbetslösheten som fortsätter att öka i EU. Men jag är ganska säker på att Reinfeldt & Co kommer att slå dövörat till igen. För i Sverige har ju regeringen valt att sitta passivt på läktaren och titta på istället för att agera. Har svårt att tro att samma regering kommer att agera annorlunda bara för att man nu ska leda EU. Och Reinfeldts kritik mot Tysklands Angela Merkels kamp för att hon valt att agera, visar hur lite jobbfrågan egentligen engagerar Moderaterna i Sverige.

Så vill du att någon ska agera för jobben, både i Sverige och i EU, rösta på Socialdemokraterna. Och gör det nu! Det är bara tre dagar kvar till vi gör Europa rödare!

Dagens bloggtips: Helen Pettersson om argument för att rösta, Luciano Astudillo om Moderaternas panik, Christer Wälivaara om Gunnar Hökmarks anklagelser, Calle Fridén om Anna Maria Corazza Bildts längtan till 50-talet.

Andra som bloggar om politik, EU-valet, Socialdemokraterna, jobbävning,

Inga kommentarer: