söndag, juni 28, 2009

På väg till Almedalen

och läser SvDs ledare där PJ Anders Linder som hoppas att den borgerliga regeringen ska stå upp mot övervakningsstaten. Vi får väl se om Reinfeldt ändrar sig om FRA, men jag har svårt att se att det skulle ske bara så där.

Har inte bloggat på över en vecka , men under Almedalsveckan så kommer det att bli minst en uppdatering varje dag plus en hel del twittrande. Dels om förhoppningsvis intressanta seminarier, dels om händelser som jag bara måste dela med mig av.

Ska för övrigt delta i ett seminarium på tisdag om upphovsrätt & den personliga integriteten på internet. Hoppas jag kan få uppgifter idag om vilka fler som deltar i detta seminarium. Om någon vet mer så får ni gärna höra av er till mig...

Upptäckte nyss att Aftonbladet redovisar ett test där man kan enligt United Minds kan se "vem man är" beroende på vilket parti man röstar på. Jag vet vem jag är redan innan jag läste Aftonbladet så är det ok att hoppa över testet?

Andra bloggar om politik, Almedalen.

5 kommentarer:

Rabiatfeminism sa...

Ja, skall man tolka Aftonbladet så är det rätt många i Sverige som inte är någonting, då. Eftersom Aftonbladet i vanlig ordning bara skriver om riksdagspartierna. Vi drygt 10 procent som röstade på andra partier i senaste valet är väl helt enkelt icke-människor... ;)

cnab sa...

Hej! Det skulle vara spännande ur interndemokratiskt S-perspektiv om du fick debattera med Anders Widén (http://djingis.bloggspot.com) på tisdagssemineriet om Upphovsrätt och den personliga integriteten. Skulle tydligt påvisa den stora sprickan inom S i de här frågorna som nuvarande fotbollsadvokaten Bodström medverkade till under förra regeringen. Hans Bodströmsamhälle genomförs nu med stor entusiasm av Alliansregeringen men knappast med stöd av majoriteten vare sig från S-väljare eller majoriteten av alliansväljarna. Amerikanska fil- och skivbolag är inte värda inskränkning av det demokratiska statsskicket och rättssamhällets förfall. Detta kommer, om inte förr, att visa sig 2010.

Eva-Lena Jansson sa...

@Rabiatfeminism: jag tycker att ni är riktiga människor;)
@cnab: nu blir det debatt med undertecknad, R Falkvinge, Jan Rosén och Per Strömbäck. När det gäller den interna debatten om dessa frågor så sker dessa på vår partikongress i höst. Din bild av Thomas Bodström är ganska skev tycker jag. Bodström motstånd mot FRA-lagen var en bidragande faktor till att den Socialdemokratiska regeringen aldrig lade fram nåt förslag. Regeringen Reinfeldt och den borgerliga riksdagsmajoriteten får ta ansvar för nuvarande FRA-lagen och dess konsekvenser.
För egen del så tycker jag att upphovsrätt är mer komplicerat än vad du försöker göra den till. Vilket jag kommer försöka beskriva vid seminariet.

minata sa...

@Eva-Lenas blogg

Upphovsrättens lagtext handlar om längden på skyddsperioder, undantag, straffparagrafer, insamlingsorganisationer. Det är en lag i upphovsmannens, rättighetshavarens intresse, det vill säga en minoritet.

Mycket kan göras idag utan lagändring där bollen ligger på musikbranschens intresseorganisationer. Framförallt i licensieringar.

Sverige skulle må bra av att studera lagstiftningen i USA. DMCA och Fair Use.

DMCA har strypt marknaden på webbradiotariffer. DMCA har, i skillnad från Sverige, gett ett Okey att länka till en upphovsrättskyddad fil, om, rärttighetshavaren förbjuder ovan plockar operatören bort länken. Exemplet YouTube.

Idiotin i Piratpartiets program är att upphovsmannen kränks från första dagen (Fri Fildelning, konkurrera med gratis). Och verket som når verksamshöjd blir Public Domain efter fem år.

Vi upphovsmän och rättighetshavare HATAR piratpartiet och är beredda med döden som insats stoppa deras framfart.

bloggare på icedaniel.se sa...

Ja, riv upp FRA-lagen, nu.