fredag, augusti 28, 2009

Medvind trots medial motvind

Just nu har de rödgröna ett övertag enligt Synovates senaste opinionsundersökning. Och det kan vara skönt att ha i ryggen nu när höstterminen i Riksdagen strax ska dra igång. Nästa söndag 6 september inbjuder dessutom de tre oppositionspartierna till en gemensam fest i Kungsträdgården i Stockholm.

Jag vet inte hur folk i allmänhet uppfattar den mediala granskning som nu borde ske av regeringens politik. Men jag har svårt att se att Moderaterna och deras stödpartier får några svårare frågor och någon närmare granskning sker inte. I dagens Aftonbladet finns en artikel med politiska kommentatorn Lena Mellin som beskriver Reinfeldts ambition att bli en ny Tage Erlander. Bredvid artikeln finns en ruta med "veckans avslöjanden". Som skulle innehålla hur många arbetslösa som nu tvingas söka socialbidrag. Men som handlar om Littorins skägg och Björlings familjebakgrund.

Eftersom Moderaterna nu fått stränga förhållningsorder av sin partisekreterare att inte prata om den politik och de beslut man genomfört, så vore det väl på sin plats att tredje statsmakten granskar effekterna av regeringens politik. Fler tvingas söka socialbidrag och bostadsbidrag i Moderaternas Sverige. Någon borde ta reda på orsaken. Sen kan kan ju alltid spekulera om resultatet av hur en sådan granskning skulle kunna påverka opinionen.

Förövrigt så tycker jag det är bra att Facebook nu ändrar sin policy, detta tack vare kanadensisk lagstiftning.

Bloggtips: Peter Andersson om makthavare och mätningar, Johanna Graf om att Reinfeldt försöker sig på en temaskyltning.

Andra bloggar om politik, Socialdemokraterna, Facebook, opinionsmätningar, Moderaterna, progressiva bloggar.

Inga kommentarer: