onsdag, oktober 14, 2009

Reinfeldt jämför sig med Obama

Dagens partiledardebatt har hittills varit ganska tuff där en icke ödmjuk statsminister jämför sig själv med Obama. När han inte lät som Henrik Hjelt i Parlamentet. Märkligt nog så ville ingen av de borgerliga partiledarna prata om den skenande arbetslösheten. Idag redovisas att 24 000 byggjobb försvinner bara i år. Och det enda som upptar Jan Björklunds tid är att skylla på Socialdemokraterna alternativt gräma sig över att Vänster ingår i det rödgröna samarbetet. Undrar hur det kommer sig att det tidigare socialliberala partiet föredrar att människor får socialbidrag istället för sjukersättning eller a-kassa?

Mona Sahlins berättade om hur Socialdemokraterna vill bekämpa arbetslösheten och ge stöd till alla ensamstående föräldrar som drabbats hårt av regeringens politik. Ja till skattehöjning, ja till fler jobb i välfärden, nej till ökade orättvisor.

För övrigt så verkar det som Centern svajar ordentligt när det gäller uranbrytning. Roger Tiefensee, som fick företräda partiet när Maud Olofsson var frånvarande, berättade för Lars Ohly att han litade på att hans Centerkamrater ute i kommunerna skulle sätta stopp för uranbrytning. Uppenbarligen är Tiefensee lika trygg med övriga borgerliga politiker.

Göran Hägglund hade tagit plats i "verkligheten" idag. Hägglund såg ljuset i tunneln. Det borde han berätta för alla de som nu blir utslängda från sjukförsäkringen.

Vi bygger en ny skön värld var dagens tema på det rödgröna samarbetsalternativet. Absolut!

Andra bloggar om politik, samhälle, regeringen, Fredrik Reinfeldt, Socialdemokraterna, Mona Sahlin, rödgröna.

1 kommentar:

Rabiatfeminism sa...

Han kan ju jämföra sig med Obama, men faktum är att han inte ens finns på listan. ;) (Och ja, de som gjort listan vet inte vad en head of state är men det är rätt kul ändå...)

http://hottestheadsofstate.wordpress.com/list/