torsdag, november 26, 2009

En sjuk politik för ökade orättvisor

Det är vad vi nu ser effekterna av runt om i Sverige. När jag idag läste Monica Gunnes krönika i Aftonbladet så slås jag en än gång vilken direkt påverkan som politik har på enskilda människors liv. Dålig politik ger dåliga effekter och uppenbarligen nöjer sig inte regeringen med det man redan har gjort, det finns fler ideér.

En sak som man kan fundera över är om den orättvisa politiken också hänger ihop med regeringens hemliga utnämningspolitik. Att snabbt tillsätta personer i ledande ställning utan att dessa ens behövt söka sina tjänster får nog fler än jag att fundera över om de är tillsatta på politiska mandat i syfte att snabbt åstadkomma förändringar, försämringar och i vissa fall rena kaoset inom verksamheten. Allt för att flytta fokus från regeringen.

Men när väl medierna får upp ögonen för både den orättvisa politiken men också lögner, halvsanningar och dåligt ledarskap hos en eller flera ministrar så har regeringen alltid en egen nödutgång. Sekretess eller inte sekretess kring de så kallade tsunamibanden, rotas fram som ett nytt ärende på regeringens bord när allt fokus riktas mot Reinfeldt & Olofsson med anledning av ägarstyrningen (eller vad man nu ska kalla det...) och skandaler kring Vattenfall och bristande agerande kring SAAB. "Skyll på alla andra för vi har inte gjort något fel" känns som höstens devis från den borgerliga regeringen. Frågan om 8000 personer som riskerar att bli arbetslösa kommer att nöja sig med undanflykter från regeringens sida. Och om det värsta skulle inträffa, tänker regeringen medge att det var dom som försämrade a-kassan?

Andra bloggar om politik, SAAB, regeringen, Fredrik Reinfeldt, arbetslöshetMaud Olofsson.

3 kommentarer:

Eva Hillén Ahlström sa...

Nej, Eva-Lena, varför skulle den göra det när det var den förra regeringens fel? :) Såklart att det måste ha varit socialdemokraterna som bäddade också för den försämringen genom att ansvarslöst och gränslöst ha öst "bidrag" över befolkningen som inte vill jobba och göra rätt för sig. Alla som har valt att gå arbetslösa. Och alla som har valt att vara sjuka. Vi vet ju att: ”det måste löna sig att jobba”.

Den som icke jobbar skall icke äta … Hungriga vargar jagar bäst … Piska och morot … o.s.v.
Svält är jobbskapande!

/Eva :)

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Hej!
Jag kommenterar nog på fel ställe nu men det kan inte hjälpas.
Vi som är någorlunda friska och ännu har jobb, kan vi slå dövörat till och blunda för det som nu sker med sjuka och arbetslösa? Har du något bra förslag vad man kan göra för detta kan ju inte vänta till efter valet!

roberth sa...

Sudda sudda suda men det är allt en korkad sosse kan eller hur?