torsdag, april 15, 2010

Larmet går när Borg redovisar regeringens budget

och visst känns det som tecken i tiden på att det behöver sändas larmpå fler ställen än bara det rum där finansminister Anders Borg höll sin budgetpresskonferens. I veckans nr av Dagens samhälle kan man läsa att den ekonomiska krisen ökar klyftorna. För regeringen besparingar på pengarna till kommuner och landsting, -12 000 000 000kr, slår hårt mot jobben inom välfärdsverksamheterna. Ytterligare besparingar kommer tvingas fram i skola, förskolan, äldreomsorgen och vården vilket i slutänden drabbar barn, gamla och sjuka. Så det är knappast förvånande att de fattigaste inte får ett öre av regeringen.

Att Anders Borg väljer att attackera oppositionen redan innan dessa hunnit lägga ett eget förslag får väl tas som en signal på att han hellre väljer att prata om annat än om regeringens misslyckade jobbpolitik. I regeringens budget kan man läsa att "arbetslösheten forsätter att öka" men istället för att försöka bekämpa den rekordhöga arbetslösheten väljer Borg att låtsas om allt är bra nu när vårsolen lyser över Sverige med sin skönmålning av dagens situation.

Så jag är ganska säker på att larmet kommer att gå på många platser runt om i landet idag när borgerliga företrädare presenterar regeringens budget.
Varning, varning! Ingen jobbpolitik nu heller:(

Bloggtips: Alexandra om sänkta skatter, Johan med bokslut över regeringen Reinfeldt, Peter om regeringens dolda agenda, Maryam om vinnare och förlorare, Martin som undrar var jobben tog vägen.

Thomas Östros sätter jobbfrågan i fokus.

Andra bloggar om politik, Moderaterna, budget, Anders Borg, jobb, Thomas Östros, Socialdemokraterna.

1 kommentar:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Vi måste vara beredda på att det kommer valfläsk senare! Delar av de 12mkr kommer att "återlovas" till kommunerna plus lite andra morötter. Detta valfläsk är ju bara senor och är avsett att "bränna vid" och inte infrias, men alltid lurar det en hel del!