Jag undrar hur det är möjligt att statsminister Fredrik Reinfeldt, i ett läge när arbetslösheten är nästan 10 porcent hög och när vi har Europas högsta ungdomsarbetslöshet, kan komma undan med ett påstående om att "ungdomsarbetslösheten är en synvilla"? Är det någon som tror att en Socialdemokratisk statsminister skulle ha kunnat sagt detta utan att det blivit krigsrubriker landets tidningar?
Eller ta det faktum att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin anklagar de arbetslösa ungdomarna för att bara sitta hemma framför datorn istället för att söka jobb. Är det någon som tror att en Socialdemokratisk arbetsmarknadsminister kunnat säga det utan att få löpa gatlopp med journalister springande efter sig?
Igår hade Politikerbloggen sin utfrågning av Reinfeldt. Där missade man att ställa enkla men besvärande frågor till Reinfeldt om exempelvis regeringens misslyckade jobbpolitik, den ökande ekonomiska klyftan, att utanförskapet har ökat, att sjuka blivit utförsäkrade, att pensionärer får betala högre skatt än de som jobbar osv.
Å andra sidan tog ju Gummeson och Pihlblad upp en extremt aktuell fråga om ett inköp av choklad i början av 90-talet.
Reinfeldt och hans partisekreterare Schlingmann måste ha firat resten av kvällen.
Säga vad man vill men den här valrörelsen kommer att bli intressant att analysera i efterhand. Efter förra valet så konstaterade medieforskare att de borgerliga fick mest positiv media, gissar att det kommer att bli likadant den här gången.
Dagens bloggtips: Josefin som skriver om att påverka folk med opinionsundersökningar.
Andra som bloggar om politik, val 2010, jobb, arbetslöshet, Socialdemokraterna, Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, Sven Otto Littorin, utanförskap, skatt.
torsdag, juni 03, 2010
Reinfeldt och arbetslösheten
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar