torsdag, november 09, 2006

I moderaternas Sverige finns det ingen plats för trygghet och sammanhållning

I debatten om a-kassan hävdar den moderatledda regeringen att de fått väljarnas mandat att göra stora försämringar.
Tillåt mig tvivla på att flertalet väljare hade denna politik helt klart för sig. Jag har träffat alltför många väljare som framfört att man inte förstått eller uppfattat förslaget om a-kassan som nu ansvarigt statsråd Littorin (m) presenterar. För när moderaterna tillsammans med sina stödpartier i den sk alliansen presenterade sitt valmanifest kunde man i inledningen läsa följande budskap:

"Sverige ska vara öppet för förändringar men präglas av sammanhållning och trygghet i förändringen."

Sammanhållning och trygghet i förändring är ord som vi inom arbetarrörelsen använder när vi pratar om en offensiv arbetsmarknadspolitik i kombination med en omställningsförsäkring genom en a-kassa med en rimlig ersättning. Något som vi haft väljarnas stöd för.

I borgarnas nyspråk så får orden istället en helt motsatt betydelse - man ökar inkomstskillnaden mellan människor och spär på otryggheten när arbetslivet förändras med sämre a-kassa och bortskuren arbetsmarknadspolitik. När borgarna tidigare inte fått väljarnas förtroende så kom man till insikt om att man var tvungen att använda socialdemokratisk retorik, trots att man haft för avsikt att genomdriva sin mörkblåa politik.

Snacka om lurendrejeri!

Inga kommentarer: