fredag, juni 08, 2007

Fotboja för Paris

Den stackars Paris Hilton har nu efter hela tre dagar i fängelse fått psykiska men av vistelsen där och slipper ut med fotboja och 40 dagars husarrest.

Man kan ju fråga sig hur många andra som upplever att de fått psykiska men av sin fängelsevistelse. Annika Östberg har nu suttit i fängelse i samma land som Paris i över 25 år för medhjälp till mord men hon har fortfarande inte fått sitt straff tidsbestämt och någon fotboja är det inte tal om. Och i detta sammanhang så måste jag erkänna att tre dagar ter sig lite futtigt. Men vem vet om inte Paris också skulle känna av en ärta under 10 madrasser och 10 dunbolster. Hon verkar vara en riktigt känslig person.

Andra bloggar om Paris Hilton, fängelse, brott, straff, Annika Östberg.

3 kommentarer:

vmm sa...

Visst håller jag med om att fröken Hiltons straff är lite Prinsessan på Ärten. Men Annika är ändå dömd för medhjälp till mord på en polisman. Rätt eller fel kan vi diskutera med domstolarna i Kalifornien. Men dömd är hon och av ett land vars rätt att döma människor vi erkänt. Annika har hjälpt till vid ett mord av en polis, dömts av en laglig domstol i ett land som Sverige har erkänt som ett land som har rätt att döma svenska medborgare. Jag måste säga att jag inte tycker det gör särskilt mycket om hon sitter i fängelse tills hon dör.

Jag tycker ni borde kritisera att en person som dömts för medhjälp till ett mord av en polis inte släpps fri, eller så tycker jag ni ska kritisera Kaliforniens (USAs) rätt att döma. Hur skulle den kritiken se ut? Kom igen! Låt mig se lite kritk mot det här tack!

vmm (sd)

Anonym sa...

SkilLnaden är att hon förmodligen har slipade och välbetald advokater till skilLnad mot många andra interner.

Annika skulle däremot varit ute för längesedan men har tyvärr omvandlats till en bricka i ett politiskt spel då hon vid polismordet inte gjorde något brotsligt mer än att åka med förövaren.Finns bra dokumentärer om detta om nu tvivel finns.

Och om en del så gärna önskar icke skyldiga tii livstids straff så är de kanske villiga att byta ut sig själv också med den dömde.Eller !?.

Ha det gott. :)

SideShow Surfer

vmm sa...

"Annika skulle däremot varit ute för längesedan men har tyvärr omvandlats till en bricka i ett politiskt spel då hon vid polismordet inte gjorde något brotsligt mer än att åka med förövaren.Finns bra dokumentärer om detta om nu tvivel finns."

Enligt domen så laddade hon om och gav sin pojkvän ett vapen samtidigt som hon med all sannolikhet visste att han skulle använda för att skjuta mot en polis. Hon "åkte inte bara med". Jag kallar det där för medhjälp. Domstolen i Kalifornien gjorde samma bedömning.

Och vadå "bricka i ett politiskt spel"? Vad menar du? Har Sverige på något sätt "offrat" henne för att få något annat? Nej, jag tror inte det.

Hon har helt enkelt dömts till ett hårt straff, ett straff som i svensk domstol skulle bli mycket mildare, men hon har dömts av en laglig domstol i ett land som Sverige har erkänt rätt att döma människor.

Oskyldig? Jag vet inte. För hårt straff? Jag vet inte.

Jag tycker - precis som Sverige - att Kalifornien har rätt att döma och straffa henne as they please.

När vi ändå snackar om detta:

Jag tycker att det är skandal att Dawit Isaac (stavning?) fortfarande sitter häktad i Eritrea. Han är inte dömd för någonting, och anklagelsen mot honom handlar om brott mot yttrandefriheten! Dom diplomatiska åtgärderna verkar inte funka. Nu tycker jag vi måste ta till hårdhandskarna. Som privatperson kan man bojkotta Eritreanska varor (vilka nu det är...?), och man kan faktiskt fråga sig vad f-n vi har JAS till om vi inte kan skydda svenska medborgare som fängslats utan rättegång för brott mot yttrandefriheten? Prat och tyst diplomati funkade inte. Nu måste vi börja diskutera militära medel. Jag är medveten om att Sverige inte har någon militär kapacitet att invadera ett land långt borta, men vi har förmodligen militär kapacitet att göra en riktad insats mot fängelset och frita svensken.