måndag, juli 23, 2007

Var det inte för många myndigheter, Reinfeldt?

Inför valet 2006 hördes många moderater klaga över att det fanns för många myndigheter i Sverige. Efter valet har Reinfeldt också visat det i praktisk handling genom att föreslå riksdagen att besluta att lägga ner djurskyddsmyndigheten. Vilket den borgerliga majoriteten också gjorde. Dessutom har samma majoritet beslutat att lägga ner intergrationsverket och arbetslivsinstitutet.

I söndagens DN fanns det en annons från en NYINRÄTTAD statlig myndighet - Finanspolitiska rådet, som sökte två kvalificerade ekonomer. Med tanke på den ekonomiska politik som den moderatstyrda regeringen bedriver så är jag inte särskilt förvånad över behovet. Dessa tjänster saknas uppenbarligen på regeringskansliet.

Men var det inte moderaterna som tyckte att det behövdes färre myndigheter i Sverige?

Andra som bloggar om politik, regeringen, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, myndigheter.

3 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Tack för tipset. Nu har jag klåpat ihop ett inlägg på ämnet

vmm sa...

Det är sådant här som får politikerföraktet att gro i Sverige. Borgarna lovar och kräver minskat antal myndigheter av (s) men inrättar istället nya myndigheter så fort dom får regeringsmakten. (S) som i princip vill ha ett mångmyndighetssamhälle och har inrättat många myndigheter klagar när Alliansen inför en ny myndighet...

Både (s) och Alliansen tycker att det är viktigare att kritisera sin politiska motpart istället för att försvara och genomföra sin politik. Är det konstigt att folk tappar intresset för politik?

vmm (röstar (sd))

Anonym sa...

Det går givetvis inte att bara ta bort myndigheter. Självklart måste man inrätta nya på de områden där de behövs.
Anledningen till att man ville ta bort några var ju bl.a. att flera myndigheter hade överlappande ansvarsområden och helt enkelt var onödiga.

Jag tror mig förstå att du inte är så intresserad av fakta, du verkar mer road av att raljera... så man kanske inte ska ta din blogg på så stort allvar...?