lördag, juli 21, 2007

Vem vill bo i Pleasantville?

Inatt sänder SVT en av mina favoritfilmer, Välkommen till Pleasantville. Filmen handlar om två syskon som hamnar i mitt i en femtio-talsserie där konservativa krafter styr det lilla staden Pleasantville. Jag gissar att både Kd- och Sd-väljare föredrar Pleasantville med alla hemmafruar innan de båda tonåringarna åstadkommer stora förändringar bland människors sätt att tänka och att vara i den lilla staden.

Funderar för övrigt om det är vanligt i Sverige att folks hembiträden/kockar/barnflickor blir uppsagda på grund av att de blivit gravida? Man kan ju fråga sig vilka villkor som gäller för de au pair-tjejer som jobbar hos högavlönade familjer och där möjligheten att ställa krav på schyssta villkor är starkt begränsade.

Andra bloggar politik, feminism, hushållsnära tjänster

5 kommentarer:

vmm sa...

Jag röstar på SD och tycker att människor ska få välja fritt om dom ska få vara eller ha en hemmafru. Jag vill att människor i så stor utsträckning som möjligt får välja sitt liv utan pekpinnar.

Sedan kan jag egentligen inte se något fel med ett samhälle som är lugnt, tryggt och harmoniskt. Kan du argumentera för att vi ska ha ett samhälle som är oroligt, otryggt och oharmoniskt?

pymyaein sa...

För att uppnå det där lugnet, tryggheten och harmonin är man tvungen att offra andra saker. Det är hela saken.

Anonym sa...

Och var har du fått att SD och KD väljare skulle vara för Hemmafruar, Kd låter jag vara osagt men Socialdemokraterna (även om dom inte är mina favoriter) Har ju jobbat mycket för kvinnors rätt till arbete/lika lön,

Micke sa...

Anonym: SD=SverigeDemokraterna.... Sossarna brukar förkortas "S". Det är väll allmänt accepterat att kd och sd har mer konservativa ideér om hur Sverige bör skötas.
Självklart kan inte graviditet vara ett godtagbart skäl till uppsägning. Det tycker nog ingen hur konservativt lagd man än är. Hoppas jag iaf.

Anonym sa...

Väldigt få i dagens Sverige har hembiträde/barnflicka.