onsdag, september 19, 2007

Ännu mer pengar till oss som redan har det bra

medan utsatta grupper får dra åt svångremmen.Det är den borgerliga politiken i ett nötskal. För trots att moderatledaren tillika statsminister Reinfeldt hade en nog så len stämma när han läste upp regeringsförklaringen så är det mest orättvisor som kommer ut ur denna politik när det blir siffror i budgeten. Jag som tjänar 51 200kr i månaden får ytterligare sänkt skatt med bortåt en tusenlapp och eftersom jag dessutom är villaägare så sänks skatten även på mitt boende.
Medan arbetslösa och sjuka ska få en ännu lägre ersättning men däremot inga skattesänkningar. Och för de personer som är deltidsarbetslösa så försämras villkoren för att få ersättning från a-kassan, något som Dn rapporterar om och som möter stark kritik från bl a Kommunal.

I min egen kommun Örebro tog den borgerliga koalitionen bort beslutet om att alla nya tjänster som tillsattes skulle vara heltid. Vilket leder till att många nya tjänster inom äldreomsorgen blir deltid. Redan nu ersätts heltidsanställda som är sjukskrivna eller föräldralediga med vikarier på 75 eller 50 procent. Nästan alla anställda är kvinnor. Men regeringen har ju en lösning på deras försörjningsproblem. De ska få städa hemma hos oss som fått rejäla skattesänkningar. Eller kanske leva på ett vårdnadsbidrag på 3000kr i månaden.

Och det här hade Reinfeldt mage att stå i Sveriges riksdag och kalla för rättvis och jämställd politik. Det är ju så man mår illa.

För övrigt så måste jag säga att det är märkligt att det är en socialminister som presenterar förvandlingen av fastighetsskatt till kommunal avgift (nyspråk igen). Jag trodde i min enfald att det var bostadsminister Odell som borde vara den tilltänkta.Men det gäller väl för Göran Hägglund, som TV4 presenterade med titeln partiledare, att försöka plocka politiska poäng.

Vilket jag är ytterst tveksam till att han gjorde. Till och med Villaaägarnas Riksförbund, vilket måste betraktas som en sensation, framförde kritik angående förslaget och kallade detta för ett upprörande löftesbrott. Med sådana vänner Hägglund behöver du inga fiender.

Andra bloggar om politik, Fredrik Reinfeldt, regeringen, Göran Hägglund, fastighetsskatt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Va kul att du nämnde ordet NYSPRÅK. Det påminner mig om Orwells 1984. Vad sägs om "nyfriskjobb" eller "nystartsjobb"? snart kommer ordet:"nykarensdag" Alla är de Nyspråkspord i sann orwellisk anda.

Peppe sa...

Om du nu tycker att du har så mycket pengar så kan du ju alltid skänka bort lite till bättre behövande. Sluta gnäll !

Peppe sa...

Felet är inte beskattningen på din inkomst. Felet är ATT du har alldeles för hög inkomst i förhållande till det arbete du uträttar.

Alliansen sänker skatten för oss vanliga arbetstagare med mer normala löner så att det överhuvudtaget ska vara mödan värt att arbeta. Det känns nu meningsfullt att arbeta. Reinfeldt skapar ekonomiska drivkrafter att vilja arbeta vilket de flesta tycker är bra. För dig som tjänar så enormt mycket pengar spelar det förmodligen ingen roll vilken beskattning det blir, du får pengar över i plånboken oavsett.

Lyssna på vanliga arbetstagare i stället för att bara gnälla.

Kvasthilda sa...

Peppe: Med den borgeliga regeringen, kommer du så småningom att få jobba häcken av dig, för en allt lägre lön och med en allt osäkrare anställning.
Och den dagen du blir sjuk eller arbetslös, för att arbetsgivaren tycker att du inte längre är värd att satsa på, hoppas jag att du har en rejält tilltagen buffert, för det kommer du att behöva!
Säkert inte så svårt att skrapa ihop för en egotrippad person, som naturligtvis aldrig skulle lyfta ett finger för att hjälpa någon annan..
Men, förvänta dig då ingen hjälp själv, den dagen du behöver.. Då kommer andra egotrippade unga friska personer att ge dig en känga!/ Kvasthilda

Peppe sa...

Kvasthilda: Hur vet du om jag är egotrippad?

På mig hjälper inte hot och skrämselpropaganda. Försök med nåt annat.

Om du tror att jag inte vill ha en gemensam välfärd så tror du fel. Bara för att man inte delar vänsterns argument är det inte säkert att man är en ond och självisk.

Frågan är vilken politik som bäst skapar förutsättningar för en gemensam välfärd? Där har vi förmodligen olika åsikter. Jag respekterar din åsikt, respekterar du min?

Utan duktiga företagare och flitiga arbetare har vi inte råd med någon välfärd överhuvudtaget.