torsdag, september 20, 2007

Reinfeldt & Borg ger mer pengar till Kungen

Dn och SvD rapporterar att Kungliga hov- och slottsstaten får 10,6 miljoner kr mer i den borgerliga regeringens budget för 2008 vilket innebär ca 110 miljoner kr totalt.

"Det är viktigt med incitament för att bryta utanförskapet".
Vem som sa det? Reinfeldt så klart.

Andra bloggar om politik, regeringen, budget, Anders Borg, Fredrik Reinfeldt

Henrik Brors på Dn konstaterar att de impopulära förslagen överskuggar allt annat i borgarnas budget.
Vem är förvånad?

2 kommentarer:

Krassman sa...

Kolla på argumenten som de har för det ökade anslaget. Ökad säkerhet på slottet är väl en sak men att Victoria skall ha mer pengar för sina socialla åtaganden är bara för mycket.

Det är väl så att när hennes uppdrag ökar så skall väl HMS uppdrag minska. Trodde att det var en överlämning som skulle göras eller skall båda klappa barn på huvudet och vinka till pöbeln på heltid.

Kvasthilda sa...

Alliansens pyramidspel, fungerar tills det inte längre finns något att ta ur pensionärernas och de arbetslösas plånböcker...
Man har börjat med att "belöna" dem som redan har det gott ställt, genom att först sprida lögnen att sjukdom beror på de sjuka, arbetslöshet på de arbetslösa, sedan upprepa mantrat att statens kassakista är nästintill tom.
Ändå har budgetöverskotten aldrig varit så stora!
Aldrig förr, har inkomsterna för A-kassan legat på så stort plus..
Ändå försöker man girigt klämma åt gräsrötterna med nya "avgifter", för att kunna öka klyftorna!
Att då öka utgifterna, genom generösa bidrag, till en familj, som inte ens blivit vald av svenska folket, utan fått sitt ämbete genom arv, är något som verkligen ger en bitter eftersmak..