fredag, december 07, 2007

Musik som berör

Var på minnesstund idag i Hallsberg som anordnas med anledning av min partikamrat tillika partidstriktsordförande Sören Larsson hastigt gick bort den 1 december. Till utvalda musiken under minnesstunden hade man anlitat två personer från Kävesta folkhögskola. Justine Persson och Erik Ivarsson sjöng och spelade fantastiskt bra vid en minnesstund som var så bra som en sådan kan vara under rådande omständigheter. Bra tal av Irén Lejegren, Lena Micko, Eva Unevik, Håkan Juholt och Matilda Ernkrans. Och Håkan Strömberg som välkomnade och avslutade minnesstunden på ett bra sätt.

Ett av mina färgstarkaste minnen av Sören är när han invigde spontanidrottsplatsen genom att skruda om från kostym till fotbollsdress inklusive pannband. Sören bjöd på sig själv på ett sätt som få kommunstyrelseordförande gör. En politiker i människors vardag.

Efter att ha lämnat Hallsberg åkte jag hem och städade av hemmet med Louise Hoffstens senaste cd, Så speciell, på högsta volym. Bra musik berör som sagt vilket Hoffsten gör med sin fantastiska röst.

En annan som har en alldeles egen röst som inte liknar någon annan är Amanda. Och trots att hon inte vann kvällens Idol, så är hon ändå en vinnare. Skulle tro att fröken Jenssen har stora möjligheter att bli en av Sveriges nästa musikexport. Ett lycka till Marie Picasso som vann årets Idol 2007!

För övrigt så hoppas jag att nästa rikspolischef blir en kvinna. Carin Götblad är min favorit!

Andra bloggar om musik, politik, Idol 2007, Amanda Jenssen, Marie Picasso, Carin Götblad, polisen.

3 kommentarer:

Bimbo Boy sa...

Marie är en gudinna! :)

http://bimbo84.blogspot.com/2007/12/gudinnan-vann.html

Thomas Tvivlaren sa...

Själv hoppas jag att nästa rikspolischef kan få rätsida på polisorganisationen så att resurserna används på bästa sätt istället för att tjata om mer resurser och behovet att ytterligare inskränka den personliga integriteten och demokratiska grundfundamenta.

Thomas Tvivlaren sa...

Glömde...om sedan den rikspolischefen som klarar av det är kvinna så vore det iofs trevligt det med.